Çmimi i naftës në Shqipëri, më i larti në botë, ja renditja sipas shteteve

Shqipëria renditet e pesta më e shtrenjtë në botë përsa i përket çmimit të karburanteve në krahasim me të ardhurat për frymë, pas Moldavisë,...

Miniera me 4 ton rezerva ari në Shqipëri

Nëntoka shqiptare është e pasur me minerale, sidomos bakër në të cilin ka edhe një sasi ari. Sasia e arit është më e përqendruar...

Anomalitë e tregut të sigurimeve në Shqipëri

Tregu shqiptar i sigurimeve vijon të ketë një raport të dëmeve me primet jashtë intervaleve të përcaktuara nga autoritetet mbikëqyrëse. Sipas të dhënave nga...

Hekurudha shqiptare në kolaps, bllokohet transporti si dhe pagesat për punonjësit

Prej tre javësh, drejtori i Hekurudhës shqiptare ka dhënë dorëheqjen e po prej kaq kohe Hekurudha shqiptare është bllokuar tërësisht. Kompania e karburanteve, e...

Kompania Gulf që lulëzoi bashkë me Ramën shpall falimentin, çfarë fshihet pas këtij veprimi?

Bashkë me ardhjen në pushtet të Ramës u shfaq edhe një kompani që pushtoi me shpejtësi pikat e karburanteve në çdo cep të vendit....

Blegtoria në ditë të vështira

Blegtoria mbetet një nga sektorët më të rëndësishëm të ekonomisë bujqësore shqiptare, duke kontribuar me rreth 45,0% ndaj vlerës së përgjithshme të prodhimeve bujqësore...

Bie sërish çmimi i euros dhe i dollarit

Monedha vendase ka shënuar një tjetër forcim ditën e djeshme, ndaj të dyja monedha, si euros ashtu dhe dollarit, teksa efektet sezonale po japin...

Nga 1 prilli taksa e banesës përmes faturës së energjisë elektrike

Duke filluar nga 1 prilli i këtij viti, të gjithë ne do të paguajmë taksën për banesën tonë jo në bazë të sipërfaqes, siç...

Ndikimi në ekonomi i të ardhurave nga emigrantët

Modelet e migracionit ka gjasa të ndryshojnë me progresin teknologjik dhe më tej ndërlidhja kufitare dhe konkurrenca për punë me cilësi të lartë do...

A do të blejë Linda edhe Tirana Bank, ‘SeeNews’ të dhëna të reja

Banka Kombëtare e Greqisë (NBG) tha se ka rënë dakord të shesë degën e saj në Shqipëri në Bankën Amerikane të Investimeve (ABI), një...