Banka Botërore: Qeveria “Rama” ka dështuar

Një raport monitorimi mbi menaxhimin e financave publike për vitin 2018, që mbështetet nga Banka Botërore nxorri në dukje se qeveria shqiptare ka dështuar...

Me Edi Ramën, Shqipëria është e para për korrupsion, e fundit për mirëqenien e...

"Me Edi Ramën, Shqipëria është e para për korrupsion, e fundit për mirëqenien e qytetarëve. Nuk do të bëjmë asnjë hap pas deri në...

Investitorët e huaj: Klimë e pafavorshme për biznes, korrupsion, burokraci, informalitet…

Shoqata e Investitorëve të Huaj (FIAA) ka prezantuar rezultatet e vëzhgimit për mjedisin e biznesit 2019, ptë zhvilluar me anëtarët e saj, që janë...

Ikje nga kolera, Shqipëria e para në botë me rrudhjen më të madhe të...

Varfëria dhe më pas liria për të lëvizur e kanë nxitur një pjesë të popullsisë së Ballkanit të emigrojë, por në Shqipëri kjo tendencë...

Mungojnë 8.4 milionë euro vetëm nga taksa e rrugës

Jorida TABAKU Shteti duket sikur ka pushuar së ekzistuari! Financat në ditë kritike! Ndërsa shqiptarët varfërohen në shumicë, aq sa 33 biznese nëditë që prej fillimit...

Financave u mungojnë 13 milionë euro në vetëm tre muaj, tatimet dhe doganat në...

Ndërsa ekonomia shqiptare u rrit vitin e kaluar me 4.1%, më e larta e dekadës së fundit, kjo nuk po arrin të reflektohet në...

Raporti i Bankës konfirmon krizën: Bizneset e vogla me humbje, s’kanë shitje

Gjatë gjashtëmujorit të dytë 2018, ndërmarrjet e vogla vijojnë të raportojnë rënie të nivelit të shitjeve me një balancë neto negative prej -5.6% dhe...

Kosova lidh Prishtinën me Shkupin në 4 vjet, në Shqipëri, Tiranë-Elbasan vazhdon prej 9...

Kosova lidh Prishtinën me Shkupin Brenda 4 vitesh në autostradën “Arben Xhaferri” me gjatësi prej 60 kilometrash, ndërkohë në Shqipëri vazhdon prej 9 vitesh...

Si u dyfishuan taksat nga Rama-Veliaj, vetëm në Tiranë janë mbyllur mbi 25 mijë...

• Taksat e Bashkisë Tiranë janë dyfishuar gjatë viteve 2015-2019, biznesi më i prekuri. • Rritja e taksave nga Bashkia e Veliajt dhe nga qeveria...

Shikoni taksat e karburanteve, shqiptarët paguajnë më shtrenjtë, 3 herë më të larta se...

Ky është një grafik i taksave të karburanteve në rjon. Sikurse shikohet nga ky grafik i publikuar nga radio “Europa e Lirë” shqiptarët paguajnë...