KLSH zbulon katrahurën e abuzimeve dhe vjedhjeve me Milot-Balldren

Të dhënat për kontratën koncesionare me Partneritet -Publik -Privat për ndërtimin e rrugës, Milot -Balldren nga kompania ANK janë falsifikuar. Kontrolli i Lartë i Shtetit...

Denoncimi: Investitorët amerikanë u larguan nga korrupsioni

Presidenti i AmCham, z. Enio Jaco, ka dhënë një intervistë për Zërin e Amerikës (VoA), ku ka folur për klimen e investimeve të huaja,...

Zëri i Amerikës: Korrupsioni dhe taksat pengojnë investimet e huaja

Investimet e huaja në Shqipëri shumë shpejt pritet të hyjnë në një fazë vështirësie. Dy projektet e mëdha më ndikim afro 60% në totalin...

Minierat e kromit në kolaps!

Nga Edmond ISAKU Anëtar i Këshillit Kombëtar të PD -Kompanitë konçensionare të nxjerrjes dhe përpunimit të kromit rrezikojnë falimentimin- Për të dalë nga kolapsi subjektet e prodhimit...

Gjykata Kushtetuese e rrëzoi, Rama rikthen supergjobat fiskale

Katër vite më parë, qeveria e kryeministrit Edi Rama vendosi disa ndryshime në ligjin që rregullon procedurat tatimore, duke parashikuar gjoba shumëmilionëshe mbi biznesin,...

Maqedonia 44 milionë euro për rritjen e pensioneve, Rama 0 lekë në 6 vite...

Nga 1 janari pensionet do të rriten për 700 denarë. Kjo do të thotë se masa do të hyjë në fuqi, dy ditë para...

11 koncesionarët fituan 70 milionë euro në 2018-n, sa një e treta e fitimeve...

Bizneset e koncesioneve po rezultojnë më fitimprurëset në vend. Sipas të dhënave të bilanceve të publikuara nga 11 kompanitë kryesore koncesionare në vend, fitimet...

Kompanitë më të pasura, koncesionarët dhe përfituesit e tenderave që paguhen nga taksapaguesit

Maksimizimi i fitimeve është qëllimi kryesor i çdo firme, që e arrin përmes gjetjes së ekuilibrit të nivelit të prodhimit apo qarkullimit të mallrave,...

Kush janë 10 kompanitë me fitimet më të mëdha

1.KESH Operatori shtetëror i prodhimit të energjisë elektrike, “Korporata Elektroenergjetike Shqiptare” (KESH) renditet në vend të parë, si kompania që ka realizuar më shumë fitime...

Si degradoi projekti 1 miliardë euro nga 7 projekte të mëdha në tre rrugë...

Projekti i “1 miliardë euro“ (One Billion) i PPP-ve që u prezantua më bujë në fillim të vitit që shkoi parashikonte ndërtimin e...