Si funksionojnë parajsat offshore

Parajsat apo strehat fiskale janë territore apo juridiksione që u mundësojnë personave jo rezidentë-që nuk banojnë ligjërisht në to-të shmangin detyrimet fiskale në vendet...

Gruaja e Komisionerit të BE në skandalin “Panama”

Bernd RIEGERT Micaela Domecq Solis-Beaumont - ky emër gjendet krah mijërave të tjerëve në dokumentet e publikuara nga të ashtuquajturat "Panama Papers". Bëhet fjalë për...

Gjithçka mbi Panama Papers dhe Mossack Fonseca

Luke HARDING, The Guardian Një publikim i paprecedent prej mbi 11 milionë dokumentesh nga baza e të dhënave të kompanisë ligjore të katërt më të madhe...

Hello Gill

Edison YPI Ke zbritur nga avioni në Hithrou. Sapo ke marrë trenin për ato pak kilometra deri në Londër, menjëherë e kupton se ajo çka...

Europa përgatitet për recesionin e ri?

Jean Pisani-Ferry Nëse nuk e kupton se çfarë po ndodh në ekonominë e eurozonës aktualisht, atëherë qetësohu, nuk je i vetmi. Një ditë na thonë...

Kuja profetike

Edison YPI Në shtëpinë e Eqerem Bej Vlorës kishin mbetur vetëm 15 shërbëtorë. Aq hyzmeqarë mund t'i sillnin Bejlereshës Vjosën. Megjithatë Zonja vuri kujën; Bo-bo...

Alternativa e shpresës për Shqipërinë dhe shqiptarët

Belind Këlliçi Demonstrata e 2 Prillit 1991 përkujtohet sot në qytetin e demokracisë, në Shkodër, si demonstrata antikomuniste, ku mbetën të vrarë katër dëshmorët e...

A ka farë për Kryetar referendar?

Dr. Fatmir TERZIU U la pas tymi i një referendumi. U la pas gjithë ajo shashkë që hodhi kryetari pa mandat për t’u bërë një...

Më ka çu nëna me la gojën

Fatmir GUDA "Më ka çu nëna me la gojën", është të paktën në dukje fabula e letrës publike që kryetari i qeverisë i adreson kryetarit...

Tahiri, “Griselda” e radhës

Nga Gent Strazimiri Një tjetër “Griseld” i Partisë paska njoftuar masat punonjëse për suksesin e radhës: Gent Strazimiri paskësh dorëzuar armën me leje…duke mos qenë...