Si po mashtron Balla me rrugët në Librazhd

Bujar VRETO Beci i përkëdheluri apo i përdoruri i pushtetit të rilindjes, ripërsëriti turin e tij  turistik në rrugët e shkatërruara të rrethit Librazhd tashmë...

Qeveria ka vdekur, rroftë vetmbrojtja

Grabitja e dhunshme në qendër të Tiranës është një shenjë e sigurtë se krimi ka marrë pushtetin në këtë vend. Pak rëndësi ka nëse...

Ministër “ta du mamin”

Petrit Kuçana U fol që “Borati” do të ishte shqiptar. Ishte mrekulli që nuk u bë, (ca thonë që u punua shumë për ta “dërguar”...

Ekspertët e huaj për Tiranën, alibi për ndërtimet

Besnik ALIAJ 1.Bashkia Tiranë ka nisur hartimin e Planit të Përgjithshëm Vendor (PPV). Për hartimin e këtij plani është kontraktuar një ekip me arkitektë e...

Këta kanë ardhur në fund

Frrok ÇUPI Në fakt, nuk ka fund; ose unë jam nga ata që nuk e besoj fundin. Çfarë thonë disa se fundi i botës po...

Rreziku që i kanoset Tiranës

Artan FUGA Unë jam shumë dyshues tek konceptet me të cilat operon dhe komunikon arkitekti Boeri që ka ardhur në Tiranë, që prezantohet si personi...

“Puka e Migjenit dhe Puka migjeniane”

Sokol GJONI I rikthyer pas 80 vitesh si formësim i një identiteti kulturologjik, që lidhet më së shumti me skalitjen e disa personazheve të tij...

Faleminderit Mark

Çim PEKA Portalit SYRI.net, pas pak kohësh do të shënojë 1-vjetorin e themelimit dhe daljes në tregun mediatik elektronik. 1 vit më parë, ne që...

Mili-metër!

Arian GALDINI Politika nuk është krim. Ndërsa krimi është politikë. Madje, nëse do t’i qëndrojmë asaj çka na ka thënë Hannah Arendt, të gjithë do...

Institucioni Berisha përballë krimit

Ferdinand VELIU Institucioni Berisha foli përsëri. Këtë radhë jo duke denoncuar, por duke ju kujtuar qytetarëve se sa në rrezik janë nga krimi i veshur...