A do të futet Europa Juglindore në eurozonë?

Robert Schwartz Sipas marrëveshjeve europiane si Komisioni Europian ashtu edhe Banka Qendrore Europiane po verifikojnë, se sa i përmbushin kriteret e vendosura shtetet që duan...

Blerja e votës dënohet me burg!

Nga Jorida TABAKU Ndoqa me shumë interes mesazhin që deputeti i PS në Njësinë 8 Ervin Bushati i kish nisur të rinjve. Vota blihet në...

Vizioni i ri i edukimit, koka, zemra dhe dora

Dr. Fatmir Terziu Në të sotmen e shpejt-ndryshimeve, duhet patjetër të përqendrohemi në përgatitjen e fëmijëve për përballimin e të ardhmes. Dhe kjo kërkon "Republikën...

Përse duhet të shuhen hatërmbetjet

Naim HASANI Pas publikimit të listave për kandidatë për deputetë nga ana e kryetarit të Partisë Demokratike të Shqipërisë z. Lulzim Basha, me mjaft keqardhje...

Lufta pa një fund e Afganistanit

“New York Times” Gjatë fushatës, zoti Trump tregoi një prirje për të kundërshtuar aventurat e shtuara jashtë shtetit. Nëse ai vendos të bashkohet me gjeneralët...

Sot është koha e provës, kush e do PD, e ka vendin në fushatë

Vili Minarolli PDSH është pasuri shpirtërore dhe ideal i çmuar i demokratëve të Shqipërisë. Ka dy ditë që pas publikimit të listës të kandidatëve për deputetë...

Përse duhet përshëndetur “Lista Basha”

Edi Puka Kanë kaluar tashmë thjesht 27 vjet nga ndryshimi i sistemit monopartiak në sistemin aktual hibridodemokratik. Sistem pak i çuditshëm ky i yni, por...

Sulm terrorist në bulevardin e Tiranës?

Nga Artan FUGA Derisa të gjendet fajtori dhe shkaku i vërtetë, hipoteza duhet mbajtur. Mos mendojë njeri se jemi të imunizuar ne! Nëse informacionet e...

Trullosja politike

Ndue UKAJ Secili që kritikon, i shtytur nga një qëllim i lartë mirëbërësie, i bën vendit shërbim shumë të mirë, ashtu siç bëjnë kudo njerëzit...

A është NATO shumë e madhe për të pasur sukses?

Nga Charles A. Kupchan Një nga politikat e shumta të jashtme që Presidenti Trump premtoi si kandidat, një nga ato pak të vlefshëm për të...