Analistët nga Kosova, si “zorra në prush” në Tiranë

Frrok ÇUPI Po na çudisin, ose po na neverisin edhe zanatin e hershëm të gazetarisë, këta të mjerë. Këtë Baton Haxhinë e kam pas ditur si...

“Gjenocidi” gjuhësor ndaj identitetit shqiptar dhe heshtja sui generis e shkencës albanologjike!

Enver Bytyçi Në vitin 1998-1999 profesori shqiptar në SHBA, Miftar Spahija solli në shtëpinë time botuese “Koha” të botojë romanin “Hasimja” me 1200 faqe. Punova...

Larg duart e Mjaft nga FRPD

Belind KELLICI Kisha vendosur të hesht pas situatës tejet të vështirë që po kalon PD, familja jonë e madhe politike. Pas një humbjeje dërrmuese dhe...

Çdo anëtar e simpatizant në funksion të forcimit të PD

Nga Zenel Hoxha Partia Demokratike është shtëpia e lirisë dhe e vlerave të demokracisë në Shqipëri që më 12.12.1990. Kjo forcë politike ka një histori...

Unë pyes…

Hamit TAKA “Më e rëndë se zhurma shurdhuese e njerëzve të dhunshëm është heshtja e frikshme e njerëzve të ndershëm". Martin Luter King Shpesh, kur flasim për...

Ku janë garantët ndërkombëtarë të zgjedhjeve të blera?

Asllan BUSHATI Para disa ditësh kam postuar në faqen time të FB, një shkrim të zotit Preç Zogaj (shkrimtar, poet, politikan, publicist, analist etj., i...

Një përgjigje për Kryeministrin

“MONITOR” Interesant shfaqet turi i paralajmëruar i Kryeministrit të ri, Edi Rama, për dëgjesë me qytetarët, me logo pak të gjatë “Nëse do të ishe...

Lufta brenda llojit, simptomë e Inteligjencës Negative

Alfons GRISHAJ Çdo njeri ka në vetvete egon dhe superegon… Sipas Frojdit, superego zë një vend më të madh në trurin e njeriut. Ajo kultivon...

Zgjedhjet, të lira, të drejta dhe të rregullta!

Nevila XHINDI Në çdo palë zgjedhje të organizuara nga Qeveria Rilindase në këto 4 vite, paratë e drogës, krimit dhe korrupsionit u përdorën për të...

Lufta brenda llojit, simptomë e Inteligjencës Negative

Alfons GRISHAJ Çdonjeri ka në vetvete egon dhe superegon… Sipas Frojdit, superego zë një vend më të madh në trurin e njeriut. Ajo kultivon tek...