Edi Rama nuk dorëhiqet, por rrëzohet…

Kleves BITRO Në një shkrim thuajse romantik me nota naiviteti (kushedi përse) botuesi Nikoll Lesi deklaronte se Edi Rama paskesh rënë dakort që të dorëhiqet...

Ah, Rugova

Edison YPI Shenjtorët, Profetët, Gjenialët, kanë qenë janë e do të jenë njerëz mes njerëzve si gjith’ njerëzit. Ah Rugova është dëshmia. Me vetëm fjalë nuk...

Hello Gill

Edison YPI Ke zbritur nga avioni në Hithrou. Sapo ke marrë trenin për ato pak kilometra deri në Londër, menjëherë e kupton se ajo çka...

Kur mashtrimi kthehet në “fakt” dhe faktet varrosen për së gjalli

Erl KODRA Pse shkruaj? Sepse unë nuk mund të bëj indiferentin. Sidomos në kushtet kur gjithçka duket e pashpresë. Veçanarisht kur mashtrimi kthehet në "fakt", dhe...

Edi Rama, në emër të Shqipërisë, dënohesh me rrjepje!

Erl KODRA Ti je zyrtarisht Kryeministër. Me çitjane apo me atlete, me brekë apo pa brekë, ti prapë je Kryeministri i Shqipërisë. Me aftësi dhe...

Epoka Merkel nuk ka përfunduar

Charlotte Potts Natyrisht që rezultatet në zgjedhje në Landin e Meklenburg-Forpomeranisë janë shuplakë e rëndë, por me siguri ato nuk janë fundi i epokës së...

Rrëfimi i një terroristi

Pranvera Shehaj Unë jam si hije e ardhur prej mëkateve të një tjetër bote. Më mban gjallë urrejtja, mllefi, dëshira për t'u hakmarrë ndaj çdo...

Konflikti po përgjon mbi Gramoz

Frrok ÇUPI Çfarë po ndodh mes nesh, Greqi-Shqipëri?! Këtu ka një konflikt, më i rrezikshmi pas vitit 1940. Qeveria e Shqipërisë e ka çuar punën deri...

8 Dhjetor ’90: Azem Hajdari dhe autoçensura

Mitro ÇELA Vajza e Azemit. Më 10 shtator 1999, shkova në shtëpinë e Azem Hajdarit, së bashku me Besnik Mustafain. Shtëpia është më shumë se një...

Cinizmi si formë e ideologjisë

Slavoj Zizek Koncepti më elementar i ideologjisë është ndoshta fraza më e njohur e Marksit në kapital “Sie wissen das nicht, aber sie tun es”...