Një vit në çadra, në vapë e në shi, me fëmijë e pleq të sëmurë…

Nga Gent STRAZIMIRI

Kanë 1 vit në çadra, në vapë e në shi, me fëmijë e pleq të sëmurë…

Në çadra kanë pritur vizitat për fëmijë të lindur e kryefamiljarë të vdekur…

Djepet e mbushura me fragmente tjegullash e trarësh, janë ende nën rrënoja…

Gra të rrudhura para kohe që qajnë me lot të hidhur, e burra që u dridhet mjekra e gëlltisin lotët e pafuqisë për të reaguar ndaj padrejtësisë…

Megjithëse ua kanë shpjeguar se, shtëpitë për të cilat ka 1 vit që BE ka dhënë paratë, do u ndërtohen menjëherë sapo të përfundojë “aeroporti i Kukësit”, “aeroporti i Vlorës”, apo sapo të paguhet kësti i fundit i inceneratorit të Fierit, Elbasanit dhe Tiranës… përsëri qajnë…

… “s’e kuptojnë se ç’është zhvillimi”…
KAQ!

#25prill2021
#jepi_fund