Raporti/ Komisionerja e BE: 30 miliardë euro nga droga, fitimet qarkullojnë në banka. Ballkani furnizuesi kryesor i heroinës

Edhe gjatë këtij viti rajoni i ballkanit vazhdon të mbetet zona nga ku kalojnë trafiqet më të mëdha të drogës.

Këto jane gjetjet kryesore te raportit të Drogave në BE për 2020 dhe fjala e Komisioneres së BE për Çështjet e Brendshme.

Raporti ve theksin në rritje eksponenciale për të gjitha drogat dhe vlereson se rruga e Ballkanit është furnizuesi kryesor i heroinës në BE.

Po ashtu Komisionerja Ylva Johansson vë theksin se droga në Europë është bërë mjaft shqetësuese, një treg 30 miliardë euro, fitimet qarkullojnë në banka dhe grupet e kirmit  të organizuar po fuqizohen duke blerë njerëz dhe duke blerë fuqi.

Dhe kështu krimi i organizuar minon shoqërinë dhe demokracisë tonë.

Ja dokumentat

Shkarko dokumentin

Shkarko dokumentin