Votimi i marrëveshjes/ Komisioneri i Zgjerimit: Çdo ndryshim të ketë frymën e 5 qershorit dhe të mos dalë nga shinat

EP-094320A_Hearing_VARHELYI_complete

Komisioneri i Zgjerimit Oliver Varhelyi ka përshëndetur miratimin e marrëveshjes së 5 qershorit në Kuvend.

Në deklaratën e tij të bërë në Twitter, Varhelyi kërkon që çdo ndryshim të ketë frymën e 5 qershorit dhe të mos dalin nga shinat.

Komisioneri i Zgjerimit Oliver Varhelyi

Shqipëria: Mirëpres miratimin e amendamenteve të Kodit Zgjedhor, në përputhje me Marrëveshjen e 5 Qershorit.

Kjo përmbush një kusht kyç të konkluzioneve të Këshillit Europian. Për çdo ndryshim tjetër, nxis të gjitha partitë të vazhdojnë diskutimet në mënyrë që fryma dhe rezultatet e 5 Qershorit të mos dalin nga shinat.