Rama në panik nga humbja e thellë, refuzon kërkesën e Opozitës për listat e hapura 100 përqind

Opozita e Bashkuar ka propozuar në Këshillin Politik hapjen 100 përqind të listave zgjedhore, por PS nuk ka pranuar të mbështesë propozimin e Opozitës së Bashkuar për listat 100 % të hapura.

Burime nga mbledhja e Këshillit Politik bëjnë të ditur se, përfaqësuesi i Partisë Socialiste, Damian Gjiknuri i ka kërkuar PD dhe opozitës që të gjejë 28 deputetë për të paraqitur nismën e saj ligjore.

Propozimi për hapjen e listavë 100% dhe jo në mënyrë të pjesshme, siç propozon PS dhe deputetët e tjerë në parlament, u bë nga Kryetari i PD, Lulzim Basha, dhe u mbështet nga Opozita e Bashkuar.