Ambasadori Britanik: Duhej konsensus në miratimin e ndryshimeve të sotme të Kushtetutës

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Tiranës, Duncan Norman ka reaguar pas vendimit të njëashmën të Edi Ramës për të ndryshuar kushtetutën e Shqipërisë.

Sipas Norman, do duhej të kishte konsensus për ndryshimet e sotme, siç kishte për marrëveshjen e 5 qershorit.

Deklaratë e Ambasadorit Duncan Norman

Marrëveshja e 5 qershorit tregoi se çfarë mund të arrihet me dialog, kohë dhe vullnet politik.

Do të donim të kishim parë të njëjtën qasje konstruktive në miratimin e ndryshimeve të sotme të Kushtetutës.

Është thelbësore që ndryshimet e ardhshme të Kodin Zgjedhor të diskutohen gjerësisht me të gjitha palët në Këshillin Politik përpara se të votohen në parlament.