Tjetër reagim i fortë nga PE: Qeveria e Ramës më e ashpër me gazetarët, se me baronët e drogës

Raportuesi i PPE ne Parlamentin Europian, David Lega vazhdon te reagojë ashpër ndaj qeverisë së drejtuar nga Edi Rama.

Lega ‘Ajo është e dobët më kultivuesit e kanabisit dhe e dhunshme me gazetaret.

‘Udhëheqja shqiptare ka tendencë të jetë e ashpër për gazetarët dhe e lehtë për zotërinjtë e drogës, ndërsa padyshim që duhet të jetë anasjelltas,

Vuri  në dukje se kanabisi shqiptar ‘vazhdon të plagosë Evropën’ dhe pritet të rritet.’ deklaroi Lega, raportuesi i Partisë Popullore Evropiane

Lega kritikoi ashpër paketën anti-shpifje duke e cilësuar si jo kushtetuese dhe shkel rëndë parimet demokratike.

‘Paketa e propozuar kundër shpifjes është një turp, është jokushtetues, i paligjshëm dhe shkel qartë parimet themelore demokratike të sundimit të ligjit dhe të drejtat e njeriut’, tha ai.

21593168284