Mund të vazhdosh të gënjesh veten, por jo shqiptarët! Ata të njohin!

Nga Taulanda JUPI

🔴Qeveria Rama duhet të përmbushë 1️⃣5️⃣ kushtet e Bashkimit Europian para konferencës ndërqeveritare dhe para fillimit të negociatave.

🔴Rezoluta mori edhe më shumë vota, sesa kur u miratua në parim.ℹ️Nga 388 vota, rezoluta kaloi me 532 vota pro, 70 vota kundra dhe 63 abstenime. U votua nga të gjithë grupet parlamentare▶️ të djathta dhe të majta.

🔴Kushtet u vendosën nga Këshilli Europian me propozimin e Gjermanisë, Francës, Hollandës, Danimarkës dhe Spanjës në 25 mars të këtij viti.

✔️Miratimi i reformës zgjedhore
✔️Funksionimi i Gjykatës Kushtetuese
✔️Funksionimi i Gjykatës së Lartë
✔️Finalizimi i ngritjes se strukturave kundër krimit të organizuar dhe anti-korrupsionit/Funksionimi i SPAK
✔️Forcimi i luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, në bashkëpunim me vendet anëtare dhe nëpërmjet Plan Veprimit për adresimin e krimit financiar
✔️Ulje e numrit të azilkërkuesve, ku një nga masat është bashkëpunimi me Hollandën, Francën, Britaninë e Madhe, Gjermaninë, Italinë, Irlandën. Vazhdimi i Zbatimit të Planit Ndërinstitutcional të Veprimit për parandalimin e azilkërkimit të qytetarëve shqiptarë në vendet e Schengenit
✔️Rishikimi i Ligjit të Medias në linjë me rekomandimet e Komisionit të Venecias
✔️Vazhdimi i Reformës në Drejtësi
✔️Prova të vazhdueshme – Iniciimi dhe përfundimi i proceseve gjyqësore të shkallës së parë të zyrtarëve të lartë dhe politikanëve.
✔️Progres në reformën e administratës publike.
✔️Zbatimi i reformës zgjedhore ku përfshihen, financimi transparent i partive dhe administrimi i paanshëm i procesit dhe procesi i rregullt.
✔️Vendimi për ligjshmërinë e zgjedhjeve lokale 2019 që kërkon plotësimin e Gjykatës Kushtetuese.
✔️Miratimi i Akteve nënligjore të Ligjit për Pakicat Kombëtare ku janë disa VKM.
✔️Miratimi i Ligjit (të amenduar) të Censusit
✔️Avancimi i procesit të regjistrimit të pronave.