Mjeku i njohur shpërthen ndaj Ballës: Taulant, sa herë ti flet mua më vjen turp që…

Nga Ilir ALLKJA

Taulant, sa herë ti flet, mua më vjen turp që ti je nga Librazhdi!

Si ke thënë sot more, se qenka i panevojshëm debati për Teatrin Kombëtar dhe se “në demokraci vendos shumica dhe pakica duhet të respektojë vendimin e shumicës”?

Ti guxon ta quash “demokraci” shembjen pa ligj, në mënyrë talebaneske , dhunshëm të njërës nga godinat më të bukura, më historike, trashëgimi evropiane, ndër më të vjetrat e Tiranës?

Ti guxon ta quash “demokraci” përdhosjen që i keni bërë e po i bëni identitetit të Tiranës, Durrësit e gjithë qyteteve të Shqipërisë!?

Me projektin famëkeq “rilindja urbane” ju shkatërruat gjithë sheshet e qendrat historike të qyteteve, dhunuat kujtimet e mijëra shqiptarëve, varrosët identitet e krijimit të qyteteve të reja për të damkosur fikozofinë se “historia fillon me ne”, dhe ti Taulant e quan demokraci këtë?!

Ja pra pse unë ndjehem i turpëruar me ty, djalin që vinte nga një familje e varfër e Librazhdit, rritur me shumë mungesa, por që sapo e ndoqi fati në politikë, falë një katapultimi aksidental u bëre personazhi i pasur por dhe më i përfoluri për lidhje me botën e krimit!

Ty , Taulant, qe je Kryetar i Delegacionit të Parlamentit të Shqipërisë në Parlamentin Evropian, unë Iliri me profesion mjek po të mësoj që demokraci nuk është arrogancë, dhunë apo sundim i shumicës mbi pakicën!

Kush t’i ka mësuar këto broçkulla, o Taulant ???

Kush?

Ti ke mbaruar edhe një doktoraturë për shkencat politike …

Mbaje mend Taulant, demokracia si fillim por edhe si mbarim është sundim i ligjit, ligjit që ti e mbarë kopeja juaj e politikanëve nuk e përfillët kurrë!

Ju thoni me arrogancë se “Ligji jemi ne”, dhe me këtë parrullë e nisët e do ta bitisni rrugëtimin tuaj skandaloz !

Herët a vonë unë mjeku, të siguroj që do të përballesh me demokracinë e vërtetë, dhe do të kuptosh ligjin, gjykatat, drejtësinë (që nuk kanë asnjë pikë takimi me broçkullat tuaja)!