Kreu i PD Fier publikon faktet: Pazaret dhe vjedhjet shkurtojnë pagat e 1790 punonjësve të Albpetrol

Nga Luan BAÇI

Albpetrol, kompania me e madhe publike e naftes, vendosi sot te shkurtoje pagat e punonjesve. Plani i Edi Rames, i paralajmeruar nga hajduti Ilir Beqja, po vihet ne funksionim ne te gjitha kompanite publike, duke e bere me te veshtire jeten per mijera familje te tjera shqiptare.

Dokumentat tregojne se vendimi absurd ul ne minimum pagat e punonjesve te Albpetrol, megjithese ministrja siguroi per mbarevajtjen e kompanise pak dite me pare.

Nenat me femije, personat qe kane punuar nga terreni dhe ata qe kane punuar nga shtepia do te paguhen me page minimale 260 mije leke, ndersa te tjereve do t’u hiqet 60 perqind e pages.

Po si mund te paguash me -60% punonjesit specialistet dhe inxhinieret kur ata kane qene ne pune çdo dite dhe kane punuar?

Po a mendoni per nenat me femije, qe kane qene ne pune, me ç’te drejte u vidhet djersa e tyre?

Po personat e terrenit qe kane qene ne pune dhe puna e tyre eshte tejet e veshtire, me ç’te drejte, u vidhet mundin dhe djersa e tyre?

Ne vend qe t’u shkurtoje pagesat komcesioneve te klienteve te tij, Edi Rama u vjedh djersen dhe buken e gojes mijëra familjeve qe jetojne me pune te ndershme. Ky eshte nje ven dim i padrejte dhe duhet anulluar.

2 5