Covid-19 futet në Shtëpinë e Bardhë, zyrtari afër Trump rezulton pozitiv

Një zyrtar i Marinës i cili vepron si një nga shërbëtorët personal të Presidentit Donald Trump, ka rezultuar pozitiv me koronavirusin. Presidenti Donald Trump e kishte pritur me mjaft shqetësim lajmin.

Person ii nfektuar është një anëtar i njësisë ushtarake të caktuar për t’i shërbyer Shtëpisë së Bardhë, duke shtruar pyetje në lidhje me ekspozimin e familjes së parë ndaj sëmundjes.

Stjuardët e marinës janë pjesë e një njësie që ofrojnë një larmi shërbimesh për Ëest Ëing përfshirë shërbimet e hotelierisë dhe shërbëtorët.

Personi që rezultopi pozitiv emri it ëm cilit nuk bëhet i ditur, është e paqartë se cilat janë detyrat e sakta që mbante.

“Kohët e fundit jemi njoftuar nga Njësia Mjekësore e Shtëpisë së Bardhë që një anëtar i Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara, i cili punon në kampusin e Shtëpisë së Bardhë, ka testuar pozitivisht për Coronavirus,” tha zv / sekretari i shtypit i Shtëpisë së Bardhë Hogan Gidley në një deklaratë. “Presidenti dhe Nënkryetari kanë rezultuar disa javë më parë negativ për virusin dhe ata mbeten në një shëndet të plotë.”

Një burim i Shtëpisë së Bardhë i tha CNN se shërbëtori kishte simptoma të mërkurën në mëngjes dhe lajmet që dikush afër presidentit kishte testuar pozitivisht për virusin ka bërë bujë në mediat perëndimore.

Janë 96 punonjës me orar të plotë që punojnë në rezidencë, e cila përbën katin e dytë dhe të tretë të Shtëpisë së Bardhë. Dhe ka edhe 250 punonjës të tjerë me kohë të pjesshme, sipas librit The Vendbanimi ’nga Kate Anderson Broëer, i cili detajoi punën e stafit të vendbanimit.

Këto punë përfshijnë: buter, çupë, kuzhinier, hidraulik, doorman, dhe luleshitës.

Ka qenë politika e Shtëpisë së Bardhë që personave që takohen me presidentin u kërkohet të kalojnë një provë koronavirusi. Për shembull, kur Presidenti Trump mbajti një ngjarje në Zyrën Ovale të Mërkurën për Ditën Botërore të Infermierëve, të gjithë pjesëmarrësit u testuan para se të futeshin në takim.

“Ne nuk do të bënim asgjë për të dëmtuar presidentin tonë,” tha një nga infermierët në këtë ngjarje. “Të gjithë ne jemi të testuar dhe të gjithë jemi negativë dhe kjo nuk është arsyeja pse nuk distancohemi nga shoqëria dhe pse nuk po mbajmë maska”.

Trump dhe Zëvendës Presidenti Mike Pence testohen çdo javë për virusin