Një aplikacion që do të largojë izolimin

Një aplikacion që ndjek koronavirusin mund të ndihmonte shumë në ngadalësimin e numrit të personave me koronavirus.

Dhe kjo është pikërisht ajo me të cilën po punojnë kërkuesit e universitetit të Oksfordit.

Ata duan të krijojnë një aplikacion që përdor Bluetooth për të identifikuar se me cilët persona kanë qënë në kontakt të infektuarit me koronavirus.

Në këtë mënyrë ata mund të testohen apo izolohen dhe të ndalojnë zinxhirin e përhapjes.

Kjo është një alternativë që mund të zëvendësojë karantinën.