Këto janë bizneset që kanë filluar të punojnë në Itali

A man wearing a face mask stands in front of the store as the Italian government allows the reopening of some shops while a nationwide lockdown continues, following the outbreak of coronavirus disease (COVID-19) in Catania, Italy, April 14, 2020. REUTERS/Antonio Parrinello

Ka dallime nga rajoni në rajon, kështu që në disa rajone gjithçka është e hapur që nga sot, ndërsa në disa rajone do të ketë dezinfektime para hapjes së objekteve me miratimin e qeverisë.

Sidoqoftë, rajoni Lazio, Lombardia dhe Piemonte nuk pranuan të hapnin librari.

Qeveria tani është duke përgatitur plane për një fazë të dytë në të cilën do të hapet një pjesë e industrisë së modës, si dhe industria e automjeteve dhe industria metalurgjike.

Sot, 150 punonjës të Fiat u kthyen në punë, dhe më pas punonjësit e Mirafiori në Torino dhe Sevel-Ducata në Abruzzo do të kthehen. Hapja e sektorëve të tekstilit dhe modës gjithashtu është anashkaluar.

Përdorimi i zonave pyjore, mbjellja e pemëve, prodhimi i kompjuterëve dhe të ngjashme do të miratohen gjithashtu së shpejti.

Të paktën për tre javët e ardhshme, banorët italianë do të duhet të qëndrojnë në shtëpi përveç nëse ata largohen për punë ose arsye shëndetësore. Të gjitha baret baret, restorantet, kinematë, teatrot, muzetë, pabet dhe klubet mbeten të mbyllura.

Parqet dhe fushat e lojërave po ashtu mbeten të mbyllura, dhe deri më tani nuk ka aktivitete sportive, madje as trajnime për atletë profesionistë.

Mediat italiane raportuan se sallonet pritet të hapen nga data 2 maj, por që do të merren masa speciale për të parandaluar përhapjen e infeksionit.

Kafenetë dhe restorantet gjithashtu pritet të hapen më 18 prill nëse numri i rasteve të koronavirusit vazhdon të bie.