Shehu në mbështetje të kirurgëve për të moszhvendosur sallat e operacionit të Urgjencës: Po dëmtohen pacientët!

Kirurgët më të njohur në vend i kanë bërë kërkesë Ministrisë për të moszhvendosur plotësisht sallat e operacionit të Urgjencës. Tritan Shehu në mbështetje të kirurgëve: Po dëmtohen pacientët

Reagimi i Tritan Shehut

Kur padija vendoset para profesionalizmit e shkences!!!

QSUT, kirurgjia po ngre zerin kunder vendimeve arbitrare, jo profesionale dhe demtuese te sherbimit ndaj pacientit.

Eshte krejt i drejte dhe racional kerkesa e firmosur nga Departamenti i Kirurgjise, perballe aktit te pashembullt te mbylljes se dy sallave te urgjences, duke demtuar sherbimin, pa asnje konsultim me ata qe punojne, njohin mire rregullat dhe ekzigjencat e atij profesioni, i sherbejne me perkushtim pacientit ne kushte te veshtira dhe deri diskriminuese.

Ashtu sic e kam ngritur prej kohesh, shkaterrimi gradual i asaj Urgjence Polivalente, nje investim i madh dhe cilesor, i perfunduar me 2012-en po vazhdon tashme me eliminimin e bllokut kirurgjikal te saj, per t’u perfunduar me copezimin e Urgjences nga zhvendosja e nje pjese te saj tek godina ne ndertim e Semundjeve te Brendeshme.

Te gjitha keto vendime arbitrare, se bashku me uljen drastike te kapaciteteve te kirurgjive, pa asnje konsulte e diskutim me specialistet, ndesh dhe me Strategjine e zhvillimit te QSUT, demtojne rende ate sherbim ne nivel kombetar, cilesine e tij ndaj pacienteve, pa folur ketu per demin ekonomik.

Une pershendes reagimin e pergjegjshem te kolegeve te kirurgjise, pa te cilet nuk mund te ndermerren te tilla hapa, sepse kur arbitrariteti vendoset para profesionalizmit, jo vetem ndalon zhvillimin, por con ne shkaterrim.

2 20

1 26