Regjisori kinez vdes bashkë me familjen nga Coronavirusi

Një regjisor kinez, motra, vëllai dhe babai kanë vdekur nga koronavirusi, viktimat më të fundit të profilit të lartë nga sëmundja në Wuhan, epiqendra e virusit.

Chang Kai, 55 vjeç, vdiq me 14 shkurt. Prindërit e tij vdiqën gjatë dy javëve të mëparshme, pasi familja kaloi disa ditë së bashku në vetë-karantinë, raportoi revista kineze Caixin.

Motra e Chang vdiq disa orë pasi tij, dhe gruaja e tij është në një gjendje të rëndë.

Shkalla e vdekjeve në Wuhan dhe krahinat përreth Hubei ka qenë më e lartë se në pjesën tjetër të Kinës dhe më gjerë.

Shumë pacientë raportuan se po përpiqeshin të gjenin një shtrat në spitale të mbushur përtej kapacitetit, madje ndërsa qeveria ndërtoi spitale të reja dhe shndërroi hapësirat si një qendër ekspozite në qendra mjekësore të improvizuara.

Të tjerët kanë vdekur përkundër kujdesit intensiv mjekësor, përfshirë një doktor që sinjalizoi përhapjen e virusit dhe drejtuesi i një spitali. Një aktivist mjedisor dhe gruaja e tij gjithashtu mendohet se janë vrarë nga koronavirusi, megjithëse nuk u testuan për sëmundjen.

Organizata Botërore e Shëndetit ka thënë se megjithëse sëmundja do të ishte e butë në katër nga pesë pacientë, rreth 20% do të kenë simptoma më të rënda.