“Pushime në ferr”/ 4 mijë persona të izoluar brenda kroçierës së infektuar me koronavirus

Dhjetë pasagjerë në një kroçiere kanë rezultuar pozitivë për koronavirus. Ata janë marrë nga anija dhe janë zbritur në tokë nën masa të rrepta sigurie.

Kurse mijëra pasagjerë të tjerë mbeten të izoluar brenda në kroçieren me 3711 persona në bord. Japonia e futi në karantinë anijen pasi një 80-vjeçar nga Hong Kongu rezultoi i prekur nga virusi vdekjeprurës.

Pasagjerët janë izoluar në kabinat e tyre në anije, ndërsa presin testimet. Nga 31 rezultate testimi, 10 kanë dalë pozitivë.

Mediat e kanë etiketuar kroçieren si anija e makthit.