Nga Kina, lajme shpresëdhënëse…

Nga Artan FUGA

Agjenci të ndryshme lajmesh, perëndimore dhe serioze, njoftojnë sot në mëngjes që për herë të parë Kina informon se numri i përditshëm i të infektuarve nga virusi Korona ka një rënie atje!

A është një statistikë e vërtetë?

A është një bazë tjetër përllogaritjeje?

A është një inkurajim për drejtuesit e rinj të krahinës pasi u pushuan nga puna drejtuesit e lartë të mëparshëm të saj?

A kanë dhënë efekt masat drastike në planin social që shteti ka marrë atje?

A ndikojnë medikamentet zëvëndësuese që në Kinë provojnë me intensitet të lartë, sikundër mjeksia popullore në zonat rurale?

Kjo do të shihet në ditët në vazhdim! Askush nuk duhet të besojë pa prova të verifikueshme! Por, gjithsesi është një lajm i mirë në këto ditë të trishta! Kujdesi maksimal nevojitet më shumë se kurrë.