Pse e rrëzuan Ramën si kryesues të radhës të OSBE

Nga Sali BERISHA

Një poshtërim më i madh se sa me rastin e Maqedonisë së Veriut!

Miq, per here te pare ne ekzistencen e OSBE nje vend detyrohet te emeroje de facto nje minister te jashtem te vecante si kryesues radhe pasi ministri kushtetues i vendit refuzohet, nuk pranohet nga vendet anetare per shkak te mos kalimit te vetingut nderkombetar nga ana e tij. Edvin Mafine e rrezuan si kryesues te radhes te OSBE, nje dhurate kjo 100% e qeverise se meparshme sipas nje vendimi unanim te kesaj organizate te vitit 2006, per shkak te lidhjeve te tij me krimin, drogen, vjedhjet etj etj.

Miq, ky vendim eshte akti me poshterues qe eshte marre ndonjehere ndaj ndonje ministri te jashtem ne historine e OSBE. Sigurisht qe kjo eshte nje damke e madhe edhe per Shqiperine, delen e zeze te Europes. Ne te vertet ky eshte nje poshterim edhe me i madh se sa ndeshkimi i M V per te mos e lene vetem Shqiperine pa hapjen e negociatave.

Duke perfunduar, shtoj se duhen falenderuar vendet anetare per zgjidhjen e pashembullt qe i dhane problemit duke i menderosur kredencialet e ministrit te jashtem Edvin Kristaq Hajdutit dhe goditur ate fatalisht para 57 vendeve anetare te OSBE dhe emerimin de facto te nje ministri ad hoc te jashtem nga Shqiperia per te kryesuar OSBE! sb