Naftëtarët e Ballshit dhe Fierit në protestë, Luan Baçi: Pushteti i Rilindjes nuk i ndihmon por i vjedh

Qindra punëtorë të Rafinerive Ballsh dhe Fier protestë për pagat dhe sigurimet të cilat nuk u paguhen prej muajsh. Luan Baçi ishte pranë tyre dhe deklaroi se, pushteti i Rilindjes nuk i ndihmon por i vjedh.

Vazhdon kalvari i vuajtjeve, te punonjesve te Rafinerive Ballsh dhe Fier. Muaj te tere, pa pagat e tyre, pa paguar sigurimet shoqerore, askush nuk i pret, askush nuk merret me problemin e tyre.

Jane me qindra, kryefamiljare, qe me kete pune, mbajne familjet e tyre, por askush nuk, shfaq as interesin me te vogel per ta.

Nepermjet medjave, punonjesit sot i jane drejtuar, pozites dhe opozites, qe te japin ndihmesen ne zgjidhjen e problemit te tyre jetik.

Ju drejtuan dhe Kryeparlamentarit si Deputet i qarkut.

Eshte e kot qe shpresoni nga pushteti i Rilindjes, te nderuar bashkqytetare, ata mendojne si te vjedhin dhe te pasurohen, me djersen tuaj.

Pse si mendoni ju, nuk e dine ata, qe ju nuk po ju paguajne ?

Pse nuk e dine ata, qe ju jeni pa pune ?

Pse nuk e dine ata, qe kompanite konçesionare, produktin e eksportojne ?

Pse nuk e dine ata qe Bankers Petroleum, kompania qe nxjerr sasine me te madhe te naftes e shet jashte ?

Pse Albpetrol, nuk deklaron sasine e nxjerrjes se naftes, nga kompanite koncesionare, mujore dhe vjetore ,pasi kjo eshte nje detyrim ligjore ?

Pse ky terr informativ, mbi veprimtarine financiare te kompanise.?

A nuk eshte pergjegjese, kompania per koncesionet ?

Pse kriteret per koncesionet, jane hartuar te tilla, qe te kene sa me shume perfitime dhe te drejta kompanite koncesionare ?

Eshte e thjeshte, ata duan me shume koncesionet, qe kane dhene.vet

Ku eshte ish Drejtori i Albpetrolit tani ?
Ku jane shume nga drejtuesat e rangut me te ulet, tani ?

Kush mendoni se i ka koncesionet ?

Çfar presim qe ata, te mendojne per qytetaret ?

Jo ata mendojne se si te pasurohen, per vete dhe ne asnje momente nuk mendojne per ju.

Zgjidhje eshte vetem nje:

Largimi i kesaj qeverrie te korruptuar deri ne palce, te pa pergjegjshme dhe hajdute.

Kesaj qeverie dhe ketij Kryeministri, qe ne grahmat e fundit, ka dale me moton KÇK.

Gepostet von Luan Baci am Montag, 27. Januar 2020