Lajmi tronditës/ Virusi në Kinë ka ardhur nga supa me lakuriq nate

Qytete të tëra me miliona banorë janë kyçur në Kinë, kurse pamjet që vijnë prej andej ngjajnë me filma fantastikoshkencorë. Numri i të vdekurve nga koronavirusi ka shkuar 26, raporton BBC. Të paktën 20 milionë në 10 qytete janë të izoluar.

Fillimisht u tha se virusi mund të ketë kaluar nga gjarpërinjtë tek njerëzit. Por tashmë mendohet se koronavirusi ka ardhur nga një gati popullor në qytetin e Wuhanit.

Bëhet fjalë për një supë me lakuriq. Ekspertët besojnë se ky lakuriq frutash është bartësi i parë i virusit, që është transformuar dhe ka kaluar te njerëzit.

Tashmë virusi shpërndahen me lehtësi, mjafton edhe një kollë.

Për ironi, supa me lakuriq mendohet se kuron një seri sëmundjesh, mes tyre kollën, malarjen, gonorean dhe problemet me sytë.