Indeksi i Demokracisë e klasifikon Shqipërinë regjim hibrid, reagon Basha: Një hap larg autoritarizmit

Kryetari i PD, Lulzim Basha kaeaguar mem një shënim në Twitter për Indeksin e Demokracisë i @TheEIU që e klasifikon Shqipërinë regjim hibrid një hap larg autoritarizmit për shkak të mungesës së një qeverie funksionale, parregullsive në zgjedhje, korrupsionit të lartë…

Reagimi i Kryetarit Basha

Indeksi i Demokracisë i @TheEIU e klasifikon Shqipërinë regjim hybrid, një hap larg autoritarizmit për shkak të mungesës së një qeverie funksionale, parregullsive në zgjedhje, korrupsionit të lartë, sundimit të dobët të ligjit dhe mungesës së drejtësisë së pavarur.‬

‪Shqipëria shënoi përkeqësim duke rënë nga vendi i 76 në vendin e 79-të. Nismat ligjore për të penguar lirinë e shprehjes synojnë që të manipulojnë dhe të mbajnë të fshehura të vërtetat e gjendjes së keqe ku ka katandisur kjo qeverisje vendin.

11 2