Denoncimi: Komandanti i Gardës nuk lejon hyrjen në ndërtesë të punonjësve të Vetingut!

Ish-Kryeministri Sali Berisha ka denoncuar një tjetër skandal qeveritar. Berisha i referohet mesazhit të një qytetari, i cili shkruan se, tërmeti po përdoret për të bllokuar vettingun e policisë, duke mbyllur godinën e Autoritetit të Dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit.

Postimi i plotë i ish-Kryeministrit Berisha

Lexoni se si perdoret termeti per te bllokuar vetingun e narkopolicise!

Komandanti i Gardes nuk lejon hyrjen ne ndertese te punonjesve te vetingut!

Pas dy muajve kujtohet se ka demtime nga termeti.

Qytetari dixhital mohon qe te kete demtime.

Lexoni mesazhin e qytetarit dixhital. sb

Pershendetje drMe urdhër të komandantit të Gardës së Republikës i janë vëne shiritat dhe është ndaluar hyrja punonjesve dhe ushtrimi i aktivitetiti të dy institucioneve që kanë zyrat në të njëjtën godinë brenda territorit të Gardës. Autoritetit të Dosjeve të ish Sigurimit të Shtetit dhe Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit (Vetingu i Policisë dhe Gardes) me preteksin se godina ka probleme nga tërmeti i datës 26 Nëntor 2019.

Vlerësimi është bere 2 muaj mbrapa dhe gjate kesaj kohe godina nga brenda e jashtë e Vetingut është komplet në rregull dhe është punuar pa probleme. Situata qëndron me faktin e njerëzve që po shqyrtohen nga komisionet tashi, dhe nuk kalojnë vetingun. Drejtues të lartë të Policisë që janë ish funksionarë të Sigurimit të Shtetit dhe që nuk justifikojnë pasuritë e tyre dhe me kontakte të papërshtatshme me krimin e organizuar. Këto të dhëna jane zyrtare nga Vetingu dhe Autoriteti i Dosjeve që përpunojnë këto informacione. Komandanti i gardës e drejtues të lartë të policisë janë gati për tu larguar nga detyra se nuk plotesojne kushtet ligjore për qëndrimin ne detyre.