Basha përkujton Holokaustin: Krenar për sakrificën e shqiptarëve në mbrojtje të hebrenjve…

Kryetari i PD, Lulzim Basha përkujton Ditën Ndërkombëtare të Holokaustit, tragjedinë që mori miliona jetë njerëzish.

Përmes një postimi në Facebook, Basha thekson se, 7 janari përkujtohet me dhimbje për shfarosjen mizorisht të 6 milionë hebrenjve. Sipas tij, kjo ditë nuk duhet harruar kurrë, ndërsa shton se jemi krenarë për sakrificën e shqiptarëve në mbrojtje të hebrenjve.

Reagimi i kryetarit Basha

Sot me 27 Janar përkujtojmë me dhimbje 6 milionë hebrenjtë që u shfarosën mizorisht gjatë Holokaustit. Kurrë nuk duhet të harrojmë dhe duhet të përballemi e të luftojmë të gjitha format e antisemitizmit dhe diskriminimit. Krenar për qëndrimin unik dhe sakrificën e shqiptarëve në mbrojtje të hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore. #weremember

11 3