Dako shfaqet sërish në ambintet e Bashkisë Durrës, merr komandën e drejtimit (Foto)

Ish-kryetari i bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako pavarësisht se nuk e mban më një post të tillë, vazhdon të shihet në ambientet e këtij institucioni.

Mësohet se Dako është edhe ditën e djeshme po ashtu edhe sot është futur në bashkisë Durrës ku komandon zyratrët për përballimin e siyuatës së pasojave të tërmeti, ku shkatari kryesor për humbjen e jetëve është ai për lejete e dhëna për ndërtimin e pallateve pa kriter.

Kujtojmë se ditën e djeshme, Këshilli Bashkiak zgjodhi në krye të bashkisë Zhyljen Varfaj, pas dorëheqjes së Valbona Sakos.

PD Durrës e akuzoi Varfajn si krahu i djathtë i Dakos.

Dako akuzohet se është “de-facto” kryetar i Bashkisë së Durrësit, nëpërmjet emërimit në këtë post të ish-zëvendësit Zhulien Varfaj.

Varfaj u emërua përkohësisht pas dorëheqjes së Valbona Sakos, arsye për të cilën u dha gafa që ajo bëri gjatë një interviste në televizion.

Por sa është vërtetë kjo gafë arsyeja e largimit të Sakos?

Abcnews ka mësuar se në fakt, Valbona Sako, përpara se të bënte atë gafë televizive që ishte sebepi i largimit të saj, u kishte kërkuar specialistëve në Drejtorinë e Urbanistikës, nxjerrjen e dosjeve dhe praktikave të të gjithë pallateve që po evidentoheshin të pabanueshëm apo që ishin shkatërruar.

Kjo do të conte në një tjetër drejtim: kohën kur janë dhënë lejet dhe mënyra sesi është proceduar. Prokuroria e Durrësit e kishte deklaruar se do të merrte gjithë dokumentacionin nga bashkia.

91

1 7

dako rama