Kryepleqtë marionetat e rilindjes, Vreto: Grykësi për të uzurpuar territore dhe për të gllabëruar gjithçka…

Grykesia e mafies per te uzurpuar territore, per te ndertuar HEC-e dhe per te gllaberuar gjithçka qe zoti na ka dhuruar, manipuluan me nje proces farse edhe zgjedhjen e kryetareve te fshatrave.

Une, demokratet dhe shume njerez te lire nuk jemi befasuar nga kjo situate alarmante sepse e dime qe mafia nen drejtimin e Balles me qender ne komitetin ekzekutiv per kete treve, do bente ceshte e mundur qe edhe te ashtuquajturit kryepleq te ishin pjese e rrjetit per grabitjen e pronave private, publike, menazhimin e ujit per te punuar HEC-et ne kohen qe uji duhet per vaditje (1 maj- 30 shtator) si dhe per tu dhene ndonje kocke sherbetoreve te kupoles.

Mafia tashme e konsoliduar mendon se eshte superfuqi dhe mund te beje cfare te doje me keta banore, dergoi neper fshatra nenpunesit e saj me direktiva te qarta per te zgjedhur me detyrim percaktim individe qe kane sherbyer me devotshmeri ne vjedhjen e votave si ne vitin 2017 dhe ne farsen e 30 Qershorit 2019.

Maskarada dhe permbushja e detyrimeve ndaj kapos Taulant, beri qe shume anetare lagjeje te zgjidheshin me telefon, madje edhe kur kundershtonte ndonjeri kercenoheshe se do kishte ndeshkime nga me te ndryshmet, tek personi vete, familja apo tek te afermit.

Sa e turpeshme, sepse keta hajna per te grabitur resurset e zones, vendosen njerzit me te besuar qe jane te lidhur me organizaten kriminale dhe sherbetore ndaj saj deri ne verberi.
Banoret kuptuan me se miri se sa te pacipe dhe te pabese jane, se sa te peshtire dhe neveritshem jane, qe per interesat e veta dhe kur nuk kane kundershtar nuk bejne gare por vendosin sherbetoret.

1-Te derguarit e oligarkise nuk kane shkuar ne lagjet e largeta por kane njoftuar me celular, personin e nominuar se je zgjedhur anetar lagjeje me bekimin e mulla omarit.
2-Ne asnje lagje ku kane shkuar nuk kane njoftuar kryefamiljaret se jane zgjedhjet per anetarin e lagjes por kane marre 4 apo 5 rilindas dhe kane vendosur personin qe ju duhet..
3-Ne asnje lagje nuk ka patur pjesemarje sic eshte e parashikuar ne ligj, mbi 50% e kryefamiljareve.
4- Ne cdo lagje jane emeruar kryetaret e PS-se apo beniaminet e tyre.
5-Jane poshteruar dhe eleminuar ata 2 apo 3 persona qe kane dale anetar lagjeje pa bekimin e mulla omarit.

Une kam informacion me shkrim per pjesen me te madhe te kesaj farse dhe garantoj se e drejta e banoreve do shkoje ne vend pasi shume shpejt do kemi zgjedhje te pergjitheshme dhe lokale dhe si rrjedhoje do bejme edhe zgjedhje per pleqesite e fshatrave ku banoret te zgjedhin ate qe duan, dhe mendojne se me te vertete ju zgjidh problemet aty ne zone dhe ngre zerin per hallet e tyre ne institucionet ku ata kane nevoje si individuale dhe ne grup.
E shpejt eshte dita kur banoret do zgjedhin kryepleq, dhe jo krye pa krye !

Partia Demokratike Dega Librazhd Ftese per te gjithe!
“Edhe njeherë, ftoj te gjithe anetaret, kontributoret, faktoret, militantet, intelektualet, pronaret, te perndjekurit dhe te gjithe ata qe kane lidhje shpirterore e programore me PD-ne, te vine te japin kontributin ne ide dhe mendime duke mundesuar hartimin e strategjive per te penguar perfshirjen e krimit te organizuar ne shitblerjen e votes dhe deformimin e rezultatit zgjedhor, si dhe marrjen e masave per korrigjimin e mangesive dhe kthimin e besimit tek qytetaret’’.
Bujar VRETO
Kryetar i Degës së PD Librazhd
19-11-2019
1 33

2 31

3 23

4 13