Haradinaj e shpall 28 Nëntorin “Ditën e Flamurit” edhe në Kosovë

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Ramush Haradinaj ka vendosur që 28 nëntori, Dita e Flamurit, të shpallet ditë pushimi edhe në territorin e Kosovës.

Shefi i qeverisë në Kosovë thekson se ky vendim është marrë për të respektuar vlerat dhe traditën e kombit shqiptar, ndërsa shton faktin se ky veprim është i motivuar në aspektin historik, politik dhe tradicional.

“Me rastin e Ditës së Flamurit, mbështetur në Ligjin për Festat Zyrtare, kam marrë vendim që 28 Nëntori, të shpallet ditë pushimi në territorin e Republikës së Kosovës, për t’i respektuar vlerat e traditës kombëtare shqiptare. Vendimi, që 28 Nëntori të jetë ditë pushimi, është i motivuar nga aspekti historik, tradicional dhe politik.RH