Riorganizmi i Degës së PD Berat, një aleancë vlerash…

Juvina QEVANI

Partia Demokratike Dega Berat, përreth dy muaj përmbushi të gjitha detyrimet sipas vendimeve, udhëzimeve dhe urdhërave të strukturave qëndrore të Partisë. Edhe në Degën tonë, nisi plotësimi i gjithë strukturës statuore të partisë, duke mbajtur në konsideratë nevojën për përfshirjen në kryesi të personaliteteve me eksperiencë politike dhe profesionale, promovimi i grave dhe të rinjve në funksione drejtuese në Parti. Në 17 Grupseksione dhe 124 seksionet e tyre, është bërë riorganizmi ku ka qenë i nevojshëm me qëllim përgatitja e partisë për zgjedhje të parakohëshme.

Në pozicionin e Sekretares së Degës, kam ndjekur hap pas hapi realizimin e kësaj pune kolosale. Sot theksoj se forca e Partisë Demokratike janë këta të zgjedhur, ish-funksionarët, drejtuesit ndër vite, ish-këshilltarët bashkiakë, kandidatët tanë me reputacion në elektorat të cilët kanë ditur të fitojnë në kohë të vështira dhe mund të ndikojnë në maksimalizimin e rezultatit, intelektualët, të cilët të angazhuar dhe aktivë mund të kontibuojnë për Partinë Demokratike të degës.

Krijimi i Aleancës Qytetare për Mbrojtjen e Demokracisë në nivel lokal bashkoi intelektualë, persona me influencë, artistë, shkrimtarë, mjekë, fermerë të qytetit. Krijimi i kësaj Aleance vlerash do të jetë oksigjen për Partinë Demokratike Dega Berat, e cila synon krijimin e një alternative ku ju garanton qytetarëve krijimin e standarteve europiane të demokracisë, shtetit të së drejtës, lirive ekonomike dhe mundësive për të gjithë dhe mbështetje sociale për shtresat në nevojë.