Si sot 3 vjet më parë “bashkëshorti” i Ramës pranoi në gjykatën e SHBA mashtrimin për foton e Ramës me presidentin Obama!

Ish-deputeti Gent Strazimiri falenderon Mark Zuckenberg per kujtimet e facebook dhe rsijell kroniken e Zerit te Amerikes: 3 vjet me pare “bashkeshorti” i Edi Rames pranoi ne gjykaten e SHBA per mashtrimin per foton e Rames me presidentin Obama!

Në tetorin e vitit 2012 kur ishte akoma në opozitë, Edi Rama kreu një nga mashtrimet e tij më të mëdha, të cilat do ti perfeksiononte edhe më shumë me ardhjen në pushtet si kryeministër.

Të gjithëve besoj u kujtohet, fotoja me Obamën, kur Edi Rama i kamufluar si gruaja e shtetasit amerikano-shqiptar, Bilal Shehu bleu një biletë 80 mijë dollarë, për të marrë pjesë në një takimin me Presidentin amerikan të kohës.

Kjo ngjarje është sjellë në kujtesë edhe nga ish-deputeti demokrat, Gent Strazimiri, që kujton gjyqin ndaj shtetasit Bilal Shehu, apo bashkëshortin e kryeministrit aktual, i cili u dënua nga një gjykatë amerikane.

Postimi i Strazimirit
Si sot 3 vite më parë, në vitin 2016, Bilali, “bashkëshorti” i Kryeministrit aktual, ështe paraqitur para gjykatës në SHBA, dhe ka pranuar akuzat, në lidhje me konspiracionin që së bashku me “bashkëshorten” e tij, kanë realizuar për të mashtruar Presidentin Obama dhe popullin shqiptar, duke përdorur para’ të zeza, marrë nga fonde të zeza, futur në SHBA në rrugë të paligjshme!

Seanca për Bilalin, është zhvilluar 77 ditë pas deklaratës së “bashkëshortes” së tij në CNN “Trump është turpi i njerëzimit”, dhe 43 ditë para fillimt të përgjimeve të dosjes “184” për manipulimin e zgjedhjeve në Dibër, përmes krimit të organizuar!
Faleminderit për kujtesën elektronike Mark Zuckerberg!
Ajo nuk influencohet as nga paret, as nga interesat, e as nga fëlliqësitë e momentit!!!!
Është e dobishme sidomos sot!!!!

80 mijë dollarësh që përmenden në akuzën ndaj Bilal Shehut janë me origjinë nga Shqipëria
Zëri i Amerikës ka mësuar se fondet prej 80 mijë dollarësh që përmenden në akuzën ndaj shtetasit Bilal Shehu janë me origjinë nga Shqipëria. Sipas akuzës, personi në fjalë u përpoq të bëjë transferimin e këtyre fondeve për fushatën elektorale të presidentit Obama dhe për të futur në një takim elektoral një shtetas të huaj, i cili ndonëse nuk hyri dot, arriti të bëjë një fotografi me presidentin Obama.

Ja pyetjet që iu drejtuan në seancën gjyqësore shtetasit Bilal Shehu me banim në Paramus të Nju Xhersit, i cili pranoi fajësinë se kishte ndihmuar për të fshehur kontribute të huaja gjatë fushatës presidenciale të vitit 2012 në SHBA.

I akuzuari iu përgjigj pozitivisht të gjitha pyetjeve:
1. Gjatë, ose rreth muajit tetor 2012, në Distriktin e Nju Xhersit dhe gjetkë, a keni ndihmuar dhe nxitur me dijeninë dhe dëshirën tuaj individë të tjerë, duke përfshirë Shtetasin e Huaj 1, shtetas i Greqisë dhe Shtetasin e Huaj 2, për të kontribuar me rreth 80 mijë dollarë nga Personi i Huaj 1 dhe Kompania e Huaj 1 për një komision të përbashkët për mbledhje fondesh (më poshtë “Komisioni i Përbashkët për Mbledhje Fondesh”), i cili përfshinte komisionin e autorizuar të fushatës për Presidentin Obama?

2. Afërsisht gjatë muajit shtator 2012, a keni mësuar rreth një plani për të mundësuar Shtetasin e Huaj 2 që të merrte pjesë në një aktivitet fushate, që do të mbahej më 8 tetor 2012, në San Francisco të Kalifornisë (“Aktiviteti i San Franciscos për Mbledhje Fondesh”)?

3. Gjatë, ose nga fundi i muajit shtator 2012, a mësuat gjithashtu se Komisionit të Përbashkët për Mbledhje Fondesh do t’i jepeshin fonde prej rreth 80 mijë dollarë përpara 8 tetorit 2012, me qëllim që dy individë të merrnin pjesë në Aktivitetin e San Franciscos për Mbledhje Fondesh në atë datë?

4. A mësuat gjithashtu se, për të hyrë në Aktivitetin e San Franciscos për Mbledhje Fondesh, një jo-shtetas që kërkon të marrë pjesë duhet të jetë i shoqëruar nga një shtetas amerikan?

5. A mësuat gjithashtu se, sipas ligjit amerikan, jo-shtetasi nuk mund të jetë burim i një kontributi prej rreth 80 mijë dollarësh, që do të thotë se e tërë shuma prej 80 mijë dollarësh duhet të dhurohet nga shtetasi amerikan, që shoqëron të ftuarin jo-shtetas?

6. A ratë dakord të merrnit pjesë bashkë me Shtetasin e Huaj 2 në Aktivitetin e San Franciscos për Mbledhje Fondesh, për të mundësuar kështu hyrjen në Aktivitet të Shtetasit të Huaj 2 përmes statusit tuaj si shtetas amerikan?

7. A ratë dakord gjithashtu të shërbenit si kontribues i shumës prej 80 mijë dollarësh për Komisionit e Përbashkët për Mbledhje Fondesh, pra të pranonit fonde prej 80 mijë dollarësh nga një burim i huaj, të cilat do t’ia jepnit pastaj Komisionit të Përbashkët, duke bërë që të dukej sikur ky ishte kontribut i juaji personal?

8. Gjatë, ose nga fundi i muajit shtator 2012, a i dhatë një tjetër individi në SHBA emrin, datëlindjen dhe informacionin tuaj personal si dhe atë të gruas suaj, me dijeninë se këto informacione do t’i jepeshin Komisionit të Përbashkët për Mbledhje Fondesh, në pritje të pjesëmarrjes suaj në Aktivitetin e San Franciscos?

9. A i dhatë të njëjtit individ informacionin e llogarisë suaj bankare, duke e ditur se ky do të përdorej për transferimin e rreth 80 mijë dollarëve, nga një burim i huaj tek llogaria juaj personale, që ju kishit rënë dakord t’ia kalonit pastaj Komisionit të Përbashkët për Mbledhje Fondesh?

10. Gjatë, ose nga fundi i muajit shtator 2012, a morët një shumë prej rreth 80 mijë dollarësh, me transfertë elektronike, në llogarinë tuaj bankare në Nju Xhersi nga llogaria e Shtetasit të Huaj 1, duke e ditur se këto nuk ishin para që ju takonin dhe që ju do t’ia dorëzonit Komisionit të Përbashkët për Mbledhje Fondesh?

11. Në ose rreth datës 29 shtator 2012, ndërsa ishit në Nju Xhersi, a i përdorët ju dhe gruaja juaj këto 80 mijë dollarë për të blerë dy çeqe bankare në emrin tuaj dhe të gruas suaj për 70 mijë dhe 10 mijë dollarë?

12. A ia dërguat ju më pas këto çeqe Komisionit për Mbledhje Fondesh për të siguruar hyrjen në Aktivitetin e San Franciscos për veten dhe për Shtetasin e Huaj 2?

13. Në fillim të tetorit 2012, a shkuat ju me avion në San Francisco, ku shoqëruat Shtetasin e Huaj 2 në vendin ku do të mbahej Aktiviteti për Mbledhje Fondesh?

14. A iu mohua Shtetasit të Huaj 2 hyrja në Aktivitetin e San Franciscos për Mbledhje Fondesh, por iu lejua të bënte fotografi me Presidentin e Shteteve të Bashkuara?

15. Duke vënë në jetë këtë skemë, a vepruat ju me dijeninë dhe me dëshirën tuaj?

16. A jeni fajtor për akuzën e ngritur në Informacion?

13532817 1132247133499714 4725895492840021499 n