Studentët rrethojnë Ministrinë e Arsimit, shashka dhe tymuese drejt zyrës së Shahinit

Studentët para godinës së Ministrisë së Arsimit po demostrojnë pakënaqësitë e tyre ndaj premtimeve të qeverisë të cilat, sipas tyre, nuk janë mbajtur. Shashka dhe tymuese janë hedhur në drejtim të zyrës së ministres së Arsimit.

Studentët u shprehën se nuk janë mbajtur shumica e premtimeve të qeverisë dhe kryeministrit Rama tqë bëra në kuadër të të ashtuquajturit “Pakti për Universitetin”.

Studentët i kanë nisur protestat e tyre që prej Dhjetorit të vitit të kaluar dhe fillimisht ato zgjatën për reth dy muaj pasi u ndërprenë pas propozimit të paktit nga ana e Ramës.

Ata janë rikthyer në rrugë duke treguar se shumica e kërkesave të tyre nuk janë plotësuar si dhe kanë bërë thirrje për pjesmarrje masive të të rinjve.

Ndërkohë në murin rrethues të godinës së Ministrisë janë vendosur pankarta ku janë shkruajtur kërkesat e tyre si dhe mesazhe për politikën dhe qeverinë.

Gjithashtu studentët kanë hedhur në drejtim të godinës shtetërore edhe flakadanë, shishe plastike dhe parulla në shenjë revolte ndaj premtimeve të pambajtura ku janë thyer edhe disa xhama të institucionit.

Një student bën thirrje të fuqishme me megafon:

‘Ju luftoni për karrige

Për studentët jeni armiqë!

Ju po vidhni vendin tuaj

Asnjë punë për 6 muaj!’

Studentët kanë mbledhur letra shuk me të cilat “godasin’ ministrinë, të zhgënjyer që Pakti për Universitetin i premtuar nga kryeministri Edi Rama dhe qeveria nuk sollën asnjë ndryshim në jetën e tyre.

5 11

1 33

3 21

2 31

auto Screenshot 91558520134

studentet