Rama, tre javë i ngujuar dhe izoluar në zyrë nga protestat dhe revolta popullore, nuk del nga Tirana

Prej të paktën tre javësh Rama është ngujuar në zyërn e tij në Kryeministri. Ka anulluar të gjithë axhendën e takimeve në zona të ndryshme. Për më shumë ai nuk mund të kalojë dot as Unazën e Re.

Dalja e tij e fundit nga zyra për një takim publik daton me 7 Maj, ditën kur një viztë e tij në një fabrikë mielli u kthye në një përleshje mes banorëve të Unazës së Re dhe policisë që e shoqëronte Ramën që çoi edhe në arrestimin e ish-deputetit Balliu.

Që nga ajo ditë, Rama është mbyllur në zyrën e vet dhe nuk del prej saj. Ai ka dhënë dy konferenca shtypi brenda 24 orësh me 12 dhe 14 Maj dhe më pas sërish është zhdukur nga shfaqja publike dhe takimet. I vetmi që e ka takuar ka qenë gazetari Fevziu, ku rrugës për në Surrel ndaloi tek Klan dhe dha një intervistë.

Kjo është axhena e Ramës në këto tre javë. Asnjë lëvizje jashtë Tiranës. Njeriu i batutatve dhe humorit shfaqet në media i nxirë. Po kështu dhe rrethimi i lakejve të tij politikë. Situata duket se është mjaft e rënduar për Ramën. Nuk ka ndodhur kurrë më parë që një Kryeministër të ngujohet nga protestat popullore në zyrën e tij për më shumë se tre javë.