Të parët në botë si azilkërkues, a duhet arsye tjetër se përse në 16 mars duhet të jemi të gjithë në shesh?

231

Nga Elton LASKA

Shqiptarët janë të parët në botës si azikërkues në raport me numrin e popullisisë, e kjo shifër tronditëse është treguesi i qartë se përse djegia e mandateve është veprimi i duhur.
Ky fakt nuk ka dalë nga selia e Partisë Demokratike, por nga raporti vjetori i Eurostat, sipas të cilit vetëm në vitin 2018 rreth 19 mijë shqiptarë kërkuan azil në vendet e Bashkimit Evropian.
Sipas raportit shqiptarët janë në vend të nëntë për nga numri i azilkërkuesve, pas Sirisë, Irakut, Pakistanit, Iranit, Turqisë dhe Venezuelës.
Të gjiha këto shtete kanë një emërues të përbashkët, Autokracin e përkrahur nga krimi dhe oligarkët.
Në krye të Sirisë është Asad, në krye të Turqise, Erdogan, në krye të Venezuelës është Maduro, ndërsa në Shipëri idhtari i tyre Edi Rama.
Eurostatat konstaton se shqiptarët janë i vetmi popull evropian që kërkon azil, e shkaku kryesor është varfëria që vjen nga keqqeverisja, teksa Shteti është peng i krimit dhe shërbëtor i ologarkëve.
Nuk e di se sa koncerte do ti duhen Saimir Pirgut për të venë nderin e humbur të Shqipërisë kur të lexojë këto shifra, por di t’ju them se nësë Rama dhe shpura e tij nuk largohen, Shqipëria brënda pak vitesh rrezikon shpopullimin masiv, një të keqe që këtij kombi nuk i’a kanë bërë as pushtuesit më të egër.

Me 16 mars gegë e toske, katolikë, myslimane, ortodokese e ateistë, më të bashkuar se kurrë duhet të jemi në shesh për ti thënë të keqes ndal.
Nëse nuk marrin në dore fatet e vendit, të mos ankohemi nesër kur këta do vijojnë të na nëpërkëmbin dinjitetin, të na vjedhin pasuritë, të na poshtërojnë, e të na detyrojnë të braktisim atdheun vetëm se nuk mendojmë njësoj si ata.
Sot Shqipëria është vendi më i varfër i Evropës, vendi më i korruptuar, e ndërsa disa ndërkombëtare fshikullojnë opozitën nga foltoret komode të Parlamentit Evropian, shqiptarët po marrin malet e detit për të siguruar mbijetesën.
Propaganda ka tejkaluar çdo limit, teksa më shumë para të taksave tona shkojnë për oligarkët e medias se sa shkojnë në spitale, çerdhe dhe shkolla.
Të rijntë po e braktisin Shqipërinë, e kjo plagë e hapur kërkon të operohet me bisturi urgjentisht pasi nëse nuk reagojmë në kohë pasojat do jenë fatale.
Ju ftoj me 16 mars ti themi stop ✋
Mafje-qeverisë!