Skenografi i njohur: Me rënien e “lartmadhnisë” së tij shpresoj të vendoset një shtet demokratik!

Në takimin me kreun demokrat Basha ka folur edhe një nga drejtuesit e Aleancës për mbrojtjen e Teatrit skenografi Bashkim Zahaj. Ai tha se një artist ne opzitë nuk është gjë tjetër veçse një e ardhme.
“Artisti e shef të ardhmen shumë mirë. Mbajtja larg e artistit është një dëm i jashtzakonshëm. Jemi në grahmat e fundit të eleminimit të artit dhe kulturës.
Asnjë student i Akademisë së Arteve nuk punon në profesionin e tyre.
Përdersia në urhemie deri në krijimitari më thoni se si te zhvillohmei ne.
Më thoni si do të zhvillohemi kur vetëm tre studio të huaja punojnë arkitekturën një Kryeministër pëlqen.
Shpresoj të rregullohet diçka me renien e lartmadhnisë së tij e të vendoset një shtet demokratik”, u shpreh Zahaj.
Në këtë takim foli edhe lideri i opozitës, Lulzim Basha, i cili vlersoi Aleancën për Tetrin duke u shprehur se, ky është një shembull frymëzues. Ai bëri thirrje për zgjedhje te parakohëshme për daljen e vendit nga kriza.

“Këtë takim bashkëbisedim e kemi konceptuar si hapsir dialogu në radhë të parë me përfaqësuesit e Teatrit dhe të gjithë atyre që janë në mbrojtjen e kësaj kauze, mbi të drejtën e skandalit 1 vjeçar mbi aferëne Teatrirt Kombëtar, një vlerësim për të gjithë ju si pjesmarrës.
Dua t’ju sigurojë në emrin tim personal se për ne shembulli i mbrojtejes të kësaj kauze kaqë të drejtë është një shembull motivues. Aleanca për teatrin është një shembull frymëzues. Zgjedhjet të parakohshme.
Qytetarët ju përgjigjen thirrjes për protesta.Dalja nga kriza politike kërkon një zgjidhje akute. Ne duam që pushteti të jetë vullnet i popullit të lirë. Elita e vendit duhet të japë kontributn e saj në këtë krizë që po kalon vendi”, tha Basha.

zzz