Shkenctarët: Vdekja nuk ekziston!

Të gjithë besojmë se kemi një jetë mbi tokë. Pas një periudhe kohe vdekja i vjen secilit dhe ne besojmë se do vdesim sepse ashtu na është thënë. Por askush nuk ka ngritur pyetjen çfarë ndodh me shpirtin e njeriut ku shkon ai dhe më e rëndësishmja a vdes njeriu.

Teoria e re shkencore thotë se “vdekja nuk është akti final” shkruan në blogun e tij Robert Lanca ekspert për teknologjinë e avancuar të qelizave. Njëri nga aspektet e njohura të fizikës kuantike është se disa aspekte nuk mund të parashikohen në mënyrë absolute.

Në vend të kësaj ekziston një sërë observimesh të mundshme secila me probabilitet të ndryshëm. Një shpjegim i shpeshtë interpretimi i “shumë botëve” thotë se çdonjëra nga këto observime të mundshme korrespondon me një universum tjetër (multiuniversum). Teoria e re shkencore e quajtur biocentrizmi shumë pak ka spastruar këto ide. Ekziston numër i pakufishëm i universumeve dhe gjithçka që do të mund të ndodhte ndodh brenda tyre. Vdekja nuk ekziston në kuptimin e plotë në këta skenarë.

Të gjitha universumet e mundshme ekzistojnë në të njëjtën kohë pa marrë parasysh se çka ndodhë brenda tyre. Edhe pse trupat tonë janë të përcaktuar që të asgjësohen ndjenja e jetës – “Kush jam unë” është në të vërtetë një fontanë me energji prej 20 vatësh e cila e kontrollon trurin. Mirëpo kjo energji nuk zhduket pas vdekjes.

Njëra nga aksiomat më te besueshme të shkencës është ajo se energjia kurrë nuk vdes ajo nuk mund as të krijohet as të asgjësohet.