Kryekëshilltari ekonomik i CDU: Shqipëria me një qeveri pro-komuniste të Ramës

Kryekëshilltari ekonomik i CDU, Martin Henza ka lëshuar një deklaratë të fortë politike pas vizitës që ka bërë në Kryegjyshatën bektashiane. Henz nënvizon në një postim në rrjetet sociale se Shqipëria po vuan nga orientimi pro-turk i qeverisë komuniste të Ramës.
Postimi i plotë i Martin Henze
Ishte një nder që të mund të vizitoni Qendrën Botërore Bektashiane në periferi verilindore të Tiranës më 15 mars 2019. Ka një Teqe të madhe dhe mbresëlënëse me një muze interesante në bodrum. Teqe është e dekoruar nga lart poshtë me mozaikë të mermer në një larmi të ngjyrave dhe modeleve.
Urdhri Bektashi, i cili u ndalua shkurtimisht nga autoritetet osmane më 1826, u shfaq më vonë në shekullin e 19 dhe u ndalua përsëri nga Mustafa Kemal Atatürk menjëherë pas themelimit të Republikës së Turqisë në vitin 1923, e cila krijoi urdhrin për të zhvendosur selinë në Shqipëri në vitin 1925.
Dhe përfaqëson një bërthamë të kombit krenar shqiptar. Rivendosja përfundimtare e kompleksit fetar u përurua më 8 shtator 2015 në prani të udhëheqësve të të gjitha bashkësive fetare në Shqipëri dhe përfaqësuesve të bashkësive islame nga pjesë të tjera të Ballkanit, Evropës dhe më gjerë.
Shqipëria është e njohur në të gjithë botën për tolerancën e saj fetare. Është një shembull dhe i dobishëm për Europën që të jetë në gjendje të pranojë një vend me përvojë të tillë si një anëtar. Por nëse vuan nën orientimin pro-turk të qeverisë komuniste Rama, kjo duhet të ndryshojë, Shqipëria dhe për shkak të bashkësisë ndërkombëtare duhet të zgjohen …