Gjykata i bindet Ramës, lë në burg Florenc Hoxhën dhe 5 protestues të tjerë të 16 shkurtit

Gjykata e Apelit lë në fuqi vendimin e shkallës së parë të gjyqësorit për 19 të arrestuarit e protestës së 16 shkurtit para Kryeministrisë.
Nga 6 të arrestuarit që u dha masa “arrest me burg” është dhe ish-kreu i Policisë Bashkiake Florenc Hoxha i cili dhe pas vendimit të Apelit mbetet sërish prapa hekurave.
Apeli hodhi poshtë dhe kërkesen e Prokurorisë për dhënien “arrest me burg” të 19 të ndaluarve të kësaj proteste.
Ndërkohë që për 19 të ndaluarit Gjykata e Shkallës së Parë ka dhënë përkatësisht vendimin:
Florenc Hoxha, arrest me burg
Emanuel Nallbani, arrest shtëpie
Naim Haxhiu, arrest shtepie
Andon Gjini, arrest shtëpie
Resul Daci, arrest burg
Suzana Dimushi, detyrim paraqitje
David Linati, arrest shtëpie
Hasan Jakupi, arrest shtëpie
Ilir Hamedini, arrest ne burg
Festim Taku, arrest ne shpi
Sajmir Rexhepi, arrest me burg
Mitat Fieraku, detyrim paraqitje
Lefter Jakupi, detyrim paraqitje
Pellumb Shelna, detyrim paraqitje
Veljon Dine arrest shtepie
Ndue Tuci arrest shtepie
Shpresa Lini detyrim paraqitje
Agim Peposhi arrest me burg
Ferit Dankshi arrest me burg
Këto masa arresti mbeten në fuqi pas vendimit të sotëm të Gjykatës së Apelit për 19 të ndaluarit e protestës së dhunshme të 16 shkurtit para Kryeministrise ku protestuesit shkatërruan kerpudhën dhe një pjesë te dekorit para ketij institucioni si dhe shkallmuan derën kryesore.