Ish-pronarët duhet të marrin pjesë në protestën 16 Shkurtit!

152

Nga Qamil Gjyrezi

Sot në takimin e organizuar në Pogaradec një qytetar e pyeti Zotin Basha për pronat. Basha i dha përgjigje të saktë dhe shumë të qartë: “Do të shfuqizoj ligjin aktual për pronat, të miratuar nga Rilindja”! Në takimet me elektoratin Zoti Basha ka diskutuar për situatën e rëndë ekonomike në vend dhe protestën e datës 16. Shkurt.2019. Basha ka takuar grupe të caktuara qytetarësh, me të cilët ka diskutuar nga afër për problematikat që i shqetësojnë, si pasojë e qeverisjes së dështuar Rama në të gjitha planet. Basha është takuar me biznesmenë të vegjël dhe të fazoneve, pencionistë, intelektualë, të rinj, studentë, ish-të persekutuar dhe sot bisedoi edhe me një qytetar që e pyeti për pronat. Në këto 28 vite dhe vecanërisht gjatë qeverisjes së majtë, ish-pronarët kanë marrë një goditje të madhe, si pasojë e korrupsionit të administratës të korruptuar të Rilindjes. Me të drejtë një i afërm i imi shprehet, që duhen vite të përmirësohet performanca e administratës aktuale të korroptuar deri në palcë. Korruposioni i ka zënë frymën adminsitratës që ka të bëjë me kthimin e pronave dhe hipotekat. Prandaj me të drejtë qytetari e pyeti Zotin Basha për pronat. Metingu i datës 16.Shkurt.2019 është për të gjithë shqiptarët, të cilët po e vuajnë qeverisjen e Edi Ramës në të gjitha planet. Zemërimi ka arritur kulmin. Prandaj edhe ish-pronarët dhe ish-të persekutuarit duhet të marrin pjesë në këtë meting dhe të kenë besim tek programi i P.D.-së dhe tek Zoti Basha. Vetëm P.D. dhe opozita e djathtë i përfaqëson këto shtresa me dinjitet. Qeveria Rama padrejtësisht përjashtoi me një vendim parlamenti, brezin e tretë nga dëmshpërblimi ish-të persekutuarve politikë. Në metingun e datës 16.Shkurt.2019 duhet të marrin pjesë edhe ish-pronarët, ish-të persekutuarit dhe të gjithë ato që qeveria e Rilindjes zhgënjeu me premtime boshe dhe ka sjellur vetëm varfëri tek të gjithë shqiptarët.