Ramës i merret fryma, komunikon me studentët me monolog, i tensionuar dhe në panik

Rama ka nisur një komunikim virtual me studentët, një monolog përmes të cilit nuk ka shumë për të mësuar për alternativën e qeverisë për stuentët , por vlen për të shikuar gjendjen e rënduar psikologjike të kreut të qeverisë. Shpesh në komunkim atij i merret fryma. Ai është i tensionuar dhe ka humbur qetësinë. Po përse Ramës I merret fryma? KJo është një gjendje të cilët opinion e ka parë edhe më parë tek Rama dhe ekspozohet sa herë ai është në vështirë dhe në panik. Per herë të fundit ka folur me frymëmarrje problematike në protestën e kuksianëve, të cilët dogjën traun e vendosur në Rrugën e Kombit. Më parë po ahstu I ishte marrë fryma edhe në revoltën popullore kundër armëve kimike. Tani sërish Rama po shfaqet me problem me frymëmarrjen. Sërish ai është në panik. Mendon se mund të kalojë situatën me premtime mashtruese ashtu si ka bërë edhe në raste të tjera. Duket se kësaj here studentët janë ndryshe dhe të vendosur për të mos besuar asgjë nga ato që Rama nxjerr nga goja. Ndërsa ai po kërkon dialog, studentët e kanë injoruar duke i kthyer përgjigje se mund të dialogojë me FRESSH, të cilëve mund ti joshë edhe me ndonjë sufllaqe, por jo me studentët.
Në përgjigje të një studenti në komunikimin virtual në facebook, Rama akuzoi pedagogët dhe rektorët për VKM-në e famshme lidhur me pagesën për provimet e mbartura.
Rama tha se VKM-ja është bërë me propozim të tyre në maj, ndërkohë që nuk u është komunikuar studentëve. “VKM-ja e bërë me propozim të gjithë dekanëve dhe rektorëve në maj ishte befasi për studentët. Është marrë vendimi dhe nuk u është komunikuar studentëve. Ua them tani, nuk ua kishim borxh këtë gjë! Nuk ka tarifë që nuk e keni vendosur vetë”, theksoi Kryeministri.

Por Rama harron se çfare ka thënë vetë 1 jave me parë, kur protesta nuk kishte permasat e sotme. Ai u shpreh se “taksapaguesit nuk do paguajnë për ngelesit”. Akoma më keq, këshilltari i Ministrise se Arsimit i cili i krahasoi tarifat per studentet me gjobat per automjetet që parkojne keq.
Kemi gjetur profesorë rekordmen që udhëhiqnin 41 student për tu bërë doktor. Unë u them studentëve, atyre të vitit të parë dhe atyre të vitit të dytë që kanë dalë tani në protestë. E di kush jeni ju? E dini kush jeni? Ju jeni ata që keni hyrë në universitet se keni marrë atë që keni merituar. Dhe nuk ju ka dalë përpara djali kryeministrit, as kunata, e as leku e asgjë.
Është e vërtetë kjo gjë apo jo, të marri megafonin dhe të thotë që është e vërtetë apo nuk është e vërtetë. Unë e them këtë se jeni aleatët i mi, dhe unë jam aleati juaj, nuk jeni aleati i i Lulit e Monës, e as i komshiut. Shko tek varri i Qemal Stafës, futur tek bodrumi i Monikës, ik tek bahçja e Lulit, lërini ata se ata kanë punën e tyre kanë tjetër drejtim”.
Rama për vlerat në universitet
“Kam dëgjuar profesorë që janë pjesë e problemit, se kujtojmë se u erdhi dita të marrin edhe ata…(e lëmë këtu) të bëjnë ata një Dhjetor të Dytë… Ata thotë Kryeministri të zbatojë kërkesat. Cilat kërkesa? Tarifat patjetër hajdeni ti duskutojmë dhe unë mbështes arysetimet racionale dhe mbi të gjitha e ndjej dhimbjen e atyre prindërve e studentëve (që janë student dhe masha politike) që kanë nevojë për mbështetje. Tarifat nuk i vendos qeveria, qeveria vendos një tavan dhe ato nuk janë rritur që nga 2014. Patjetër ne jemi gati të investojmë nga taksat për të mbështetur studentët në pagesën e tarifës”, tha Kryeministri.
Më tej ai lexoi një sms të një studenti të Ekonomikut pa i përmendur emrin i cili thoshte ne nuk sjellim përfaqësi pasi këshillat studentore nuk janë rifreskuar që nga 2011. Po kështu studenti i thoshte se tarifat janë të shtrenja dhe në fakultet mungojnë kushtet, ngrohja, bankat e dëmtuara etj. po sipas studentit nuk ka sistem vlerash.
Dhe pikërisht këtu u mbështet Rama kur tha se problemi i universitetit nuk është vetëm financiar, por është problemi i vlerave. Dhe për këtë ai i ftoi sërish studentët të ulen bashkë në dialog: “I pres të gjitha 100 nga 100 i takoj të gjithë por jo me ultimatume!”