Rama 105 milionë USD për 7 oligarkë në 2019, asnjë fond shtesë për studentët!

Kryetari i PD, Lulzim Basha ka dalë në një konferencë për mediat, duke komentuar deklaratat e sotme të Edi Ramës. Basha u shreh ndër të tjera, se Edi Rama ka planifikuar 105 milionë USD për 7 oligarkë në 2019 dhe asnjë fond shtesë për studentët! Sipas Bashës, Rama është në panik total nga protesta studentore dhe me deklaratat e sotme, ai vetëm kërkon ti mashtrojë studentët.
‘Edi Rama në panik total dhe përpiqet të mashtrojë studentët. Ai nuk ka asnjë plan për të plotësuar kërkesat e studentëve.
Deklaratat e sotme të Edi Ramës, janë një riciklim i atyre që ka thënë gjatë këtyre ditëve.
Ai nuk ka dhënë asnjë zgjidhje për studentët dhe për prindërit e tyre’, tha ndër të tjera kreu i PD-së, Lulzim Basha.
Më tej Basha u shpreh se Rama nuk ka asnjë plan dhe asnjë vullnet për të ndryshuar gjendjen e studentëve, dhe se zanafilla e të gjitha problemeve është Ligji i Arsimit të Lartë.
Basha premtoi se nga Janari PD-ja do të nisë konsultimet me pedagogët dhe me studentët për hartimin e një ligji të ri, që i jep fund favorizimit të Universitete Private.
“Ai nuk ka asnjë plan dhe vullnet për të ndryshuar gjendjen e studentëve, cikërrimat me të cilat doli sot nuk zgjidhin çështjet që shqetësojnë realisht studentët. Ligji i Arsimit të Lartë është zanafilla e të gjitha problemeve, për shkak se është një proces i hapur korruptiv.

Sot kemi arsimin e lartë më të shtrenjtë ne europë dhe kemi cilësinë më të dobët”, u shpreh Basha.
“Hapi i parë që ne kërkojmë që të ndërmerret është anulimi i ligjit dhe hartimi i një ligji për arsimin e lartë në konsultime me pedagogë, ku të mëshirohen standardet e Europës. Demokratizim dhe jo centralizim, më shumë autonomi, rol më i madh për pedagogët e studentët.
Një rikonceptim i mënyrës si do të rritet cilësia e mësimdhënies në universitete. Rritja financiare nuk con në përmirësim të cilësisë. Mbështetje për infrastrukturën akademike që sot është në ditën e saj më të zezë, rankimi i universtiteteve. Janë kolona për një ligj të arsmit të lartë”, tha më tej Basha.
Sipas Bashës rruga e dytë që PD do të kërkojë të ndiqet është: Dyfishimi i buxhetit për arsimin e lartë. Rama nuk tha sot një të vërtetë që totali i buxhetit për arsimit është afërsisht 2 mln $ cfare do zgjidhi me kaq”?
Basha u shpreh se nga Janari PD-ja do të nisë konsultimet me pedagogët dhe me studentët për hartimin e një ligji të ri, që i jep fund favorizimit të Universitete Private.
‘Ai nuk ka asnjë plan dhe vullnet për të ndryshuar gjendjen e studentëve, cikërrimat me të cilat doli sot nuk zgjidhin çështjet që shqetësojnë realisht studentët.
Ligji i Arsimit të Lartë është zanafilla e të gjitha problemeve, për shkak se është një proces i hapur korruptiv. Sot kemi arsimin e lartë më të shtrenjtë në Europë dhe kemi cilësinë më të dobët’, u shpreh Basha.