Protesta e studentëve, Rama pranon se do bëjë “koka turku” disa ministra për të shpëtuar veten!

Pas 5 orë mbledhje ka thënë atë që dihej. Për të shpëtuar veten nga protestat e studentëve, Rama do të bëjë “koka turku” disa ministra.
Ka përfunduar mbledhja e Kryesisë së PS-së, ndërsa kryeministri Rama ka mbajtur një deklaratë të shkurtër përpara mediave. Mbledhja e Kryesisë zgjati pesë orë, ndërsa në fjalën e tij Rama u shpreh se PS-ja ka shumë për t’u korigjuar dhe përmirësuar.
Një nga pyetjet e gazetarëve do të ishte padyshim ajo për ndryshimet në qeveri, teksa kryeministri nuk e mohoi si opsion, por shtoi se në ditët në vijim pritet Asambleja Kombëtare, dhe aty mund të merren vendime të tjera.
‘’ Çdo gjë hap pas hapi. Unë nuk them fjalën e fundit të parë. Unë di radhën e lëvizjeve. Mendohem gjatë para se të bëj lëvizje, do të bëjmë të gjitha gjërat e duhura dhe do ti përgjigjemi me dinjitet shqetësimit të studentëve”, u shpreh mes të tjerave kryeministri.
Pjesë nga fjala e Ramës:
Çdo ditë ka gjëra për të përmirësuar, se nuk jemi të pagabueshëm përkundrazi dhe në vakumin e lënë nga opozita boshllëkun e madh të një opozitë të besueshme është sfidë më vete që vetë korrigjohemi në vijim. Kemi folur për partinë, mekanizmat, domosdoshmërinë e një raporti me shoqërinë ku shoqëria e zëri i saj të gjej më shumë hapësirë dhe të gjejë dëgjimin që meriton në partinë tonë dhe partia të shkojë përtej vetes e të shtrihet në mënyrë të natyrshme dhe dobishme në shoqëri

Kam parasysh gjithë bazën e veprimtarisë sonë dhe përfaqësimit tonë, forumet dhe mekanizmat përfaqësues, parlamenti, qeveria që janë direkt të lidhura me raportin e krijuar në terren mes njerëzve.
Do kemi shumë për të korrigjuar, por është proces pozitiv.
Kemi diskutuar protestës, arsyet, faktorët, dobishmërinë e madhe të saj dhe domosdoshmërinë që ta mishërojmë si duhet atë që është shqetësimi real i asaj proteste dhe që është transmetuar në formën që ajo mori, nga shumë studentë që i thonë vetes apolitikë, por e kanë shkundur politikën në raport me të vërtetën i kanë dhënë shuplakë qeverisë, po ashtu si kam thënë e po bëjmë, që protesta ka dinamikën e vet, kurse shqetësimi ynë i domosdoshëm pas asaj shuplake do vazhdojë në funksion jo etëm të studentëve, por edhe të denjë e në lartësinë e ambicieve në funksion të vendit
Çdo gjë hap pas hapi. Unë nuk them fjalën e fundit të parë.
Unë di radhën e lëvizjeve. Mendohem gjatë para se të bëj lëvizje, do të bëjmë të gjitha gjërat e duhura dhe do ti përgjigjemi me dinjitet shqetësimit të studentëve por do të shkojmë përtej këtij, sepse e kuptojmë se ka ende shumë për të bërë, dhe pavarësisht rezultateve të padiskutueshme njerëzit meritojnë shumë më tepër akoma, kemi bërë gabimet tona, që i bëjnë të gjitha atë që ndërtojnë, përpiqen e punojnë, e të marrin përsipër sfidat, por e rëndësishme është që të mësojmë dhe të shkojmë para, ajo që është e sigurte është që kemi lexuar me shumë vëmendje dhe po e lexojmë me shumë respekt mesazhin e protestës. Do mbledhim asamblenë kombëtare dhe do flasim prapë.