Mijëra qytetarë në Shkodër bllokojnë rrugët: Ulni çmimin e naftës dhe të dritave

Mijëra qytetarë në Shkodër kanë bllokuar rrugët sot pasdite duke kërkuar uljen e çmimit të krburanteve dhe të dritave. Qytetarët shprehen se kanë dalë në proteste për të kërkuar të drejtat e tyre dhe se ndjehen të grabitur nga rritja e taksave për qeverisë. Protestat kanë shpërthyer në të gjithë vendin kundër qeverisë dhe kanë përfshirë të gjitha shtresat. Shqipëroia po përjeton një Dhjetor të madh të protestave qytetare të cilët tani janë ngritur me kërkesa të qarta ndaj qeverisë.
I gjithë vendi është paralizuar si shkak i protestave antiqeveritare, me karakter ekonomiko-social, kryeministri Edi Rama, ka reaguar sërish në Tëitter.
Ndërsa pritej përmbushja e kërkesave të studentëve, Rama po tenton të zhvendosë vëmendjen, ndërsa i quan protestat në rrethe si të organizuara nga Partia Demokratike.
Para Ministrisë së Arsimit, studentët brohorasin ‘Jemi të bashkuar’, ndërsa një grup prej tyre janë drejtuar ashtu siç kishin paralajmëruar drejt ‘Zogut të Zi’. Një tjetër grup vazhdon protestat e përditshme përpara zonës së Astirit. Njoftohet se protesta dhe bllokim rrugësh k kudo nëpër qytete të ndryshme të vendit. PO sot pasdite është bllokuar edhe Rruga e Kombit.