Mediat ndërkombëtare jehonë protestës: Po shtrihen në të gjithë vendin, janë me mijëra

Mediat ndërkombëtare i kanë bërë jehonë sot protestës së studentëve duke e lexuar vendimin e qeverisë si të mangët për plotësimin e kërkesave të tyre. New York Times thotë se numri i studentëve që po protestojnë është me mijëra dhe se nuk do të tërhiqen nga protestat deri në realizimin e plotë të kërkesave të tyre.
Shkrimi i plotë
Qeveria shqiptare tha të mërkurën se do të anullojë disa kërkesa të studentëve si ajo e një pagesë të dyfishtë për provime të përsëritura, por tha se nuk mund të bënte asgjë për nivelin e tarifave të shkollimit, sepse këto janë të vendosura nga institucionet individuale, të cilat janë pjesërisht të mbështetura nga vetë qeveria.
Mijëra studentë të universiteteve publike kanë bllokuar një rrugë kryesore në kryeqytet, Tiranë, duke protestuar përpara Ministrisë së Arsimit. Ata thonë se do të bojkotojnë shkollën derisa kërkesat e tyre të pranohen.
Protestat po zhvillohen edhe në qytete të tjera.