‘Çmenduria’ e çmimeve, një kg qepë kushton 1200 lekë!

Çmimet pësojnë sërish rritje, diku të lehtë e diku të rëndë për xhepat e konsumatorëve. Këtij “trendy” nuk i shpëtojnë as këto festat në këtë fundvit.
Ajo që njerëzit pohojnë njëzëri këto ditë është rritja e çmimit të qepës. 1 kg sot tregtohet per 120 lekë të reja.
Gjela deti nëpër çanta apo në trotuare, arra, vezë e shishe qumështi në tokë, fruta e perime në rrugë e nëpër tezga, kjo është pamja e një prej tregjeve të Tiranës.
“Janë rritur çmimi i qepës, preshit, brokolit, lulelakrës.
Po ky është turp. Në dyqan lagjeje një kilogram qepe shkon deri në 1500 leke të vjetra”, shprehen qytetarët për Top Channel.
Në tezgë apo në rrugë, kjo është pyetja.
Ka qytetarë që blejnë në rrugë duke menduar se janë më të mira dhe më të lira dhe që në tryezën e festës të mos mungojë asgjë.

tregu fruta perime 8067