Kush është shqiptari i arrestuar në Itali si pjesë e trafikut të drogës që drejtohej nga djali i bosit mafioz

Antimafia italiane në bashkëpunim me komandën e provincës së Salernos ka shkatërruar një organizatë trafikantësh droge me bazë në komunën e Mondragones në provincën e Napolit.
Kokainë, hashash, marijuanë, trafikohej nga Napoli drejt Mondragones me ndihmën e një bande trafikantësh shqiptarë. Hetimet e antimafias italiane kanë zbuluar organizatën kriminale që drejtohej nga Francesko Tierio La Torre, 31 vjec djali i bosit të njohur mafioz Augusto La Torre, shkruna ora neës.
Hetimet nisën në shtator të 2015 dhe në pranga ranë 13 persona, dy të tjerë do të hetohen në arrest shtëpie.
Droga trafikohej me anë të një sistemi kërkesash telefonike e shpërndahej në tregjet e shitjes në provincën e Napolit e Salernos.
Mes 15 të arrestuarve është dhe shqiptari 38 vjecar Frederik Loka nga Dibra.
1. LA TORRE Francesco Tiberio, datëlindja.1987 ;
2. DE CRESCENZO Salvatore, datëlindja.1977 ;
3. DEGLI SCHIAVI Michele, datëlindja.1988 ;
4. DE CRESCENZO Vincenzo, datëlindja.1956 ;
5. BALESTRIERI Francesco, datëlindja.1977 ;
6. LOKA Frederik, Diber (Shqipëria) datëlindja.1980 ;
7. ARUTA Nicola, datëlindja.1973 ;
8. RINALDI Giuseppe, datëlindja.1988 ;
9. MEANDRO Luigi, datëlindja.1989 ;
10. GALLUCCIO Giuseppe, datëlindja.1992 ;
11. PAGLIARO Carlo, datëlindja.1983 ;
12. CARDILLO Costantino, datëlindja.1984 ;
13. CIPRIANI Alessio, datëlindja.1995 ;
14. PAGLIUCA Angelo, datëlindja.1970 (arresti shtëpiak);
15 Një person me detyrim mos largimin nga territori.